NEPOSTOJEĆI PENAL

Sterling nakon plasmana u finale: Apsolutno je bio prekršaj, sapleli su me

- Odigrali smo veliku utakmicu. Prvi put smo primili gol na Euru. Uspjeli smo izjednačiti i znali smo da trebamo biti strpljivi, kaže napadač Sitija

Sporni trenutak koji je obilježio duel Engleske i Danske. AFP

M. K.

8.7.2021

Engleska će prvi puta igrati u finalu Evropskog prvenstva nakon što su sinoć s 2:1 pobijedili Dance u polufinalu ovog takmičenja. 

Nakon 1:1 u regularnih 90 minuta, pobjedu Gordom Albionu donio je u produžetku donio Heri Kejn (Harry Kane), a ono o čemu će se mnogo pričati jeste sporan penal koji je dosuđen Englezima nakon nepostojećeg faula nad Rahimom Sterlingom (Raheem), iz kojeg su i ostvarili pobjedu.

Kazneni udarac za Engleze, koji je dosuđen čak i nakon reakcije VAR-a iako se vidjelo da se Sterling doslovno bacio na travnjak i da je išao s jasnom namjerom da izbori penal, komentarisao je i sam napadač.

- Odigrali smo veliku utakmicu. Prvi put smo primili gol na Euru. Uspjeli smo izjednačiti i znali smo da trebamo biti strpljivi. S igračima koje imamo u timu, uz agresivnost, znali smo da ih možemo nadmašiti i na kraju smo uspjeli. Penal? Apsolutno je bio prekršaj, ušao sam u kazneni prostor i suparnik me sapleo, kazao je Sterling za za ITV, osvrnuvši se prema finalnom meču protiv Italije:

- Sada se moramo fokusirati na vikend. Slijedi nam Italija, malo ćemo proslaviti, a zatim se usredotočiti na finale. Moramo poduzimati korak po korak, to je ono što moramo učiniti, dodao je napadač Engleske.

Finale Eura 2020 na programu je u nedjelju od 21 sat na stadionu Vembli u Londonu.


"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igruvidjeti pravila možete ovdje.

Kladionica Mozzart na pobjedu Italije  daje kvotu 2,80, dok je kvota na pobjedu Engleske 2,90. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.