TRENER ŽELJEZNIČARA

Veliki trijumf za Ivkovića koji je ostao u Sarajevu nakon što mu je preminula majka: Pobjeda za našu dušu

Hrvatski stručnjak odlučio da će se tek nakon utakmice zaputiti u Zagreb

Ivković: Prva zvanična utakmica na klupi Željezničara. FK ŽELJEZNIČAR

E. Ćosić

16.8.2021

Fudbaleri Željezničara ostvarili su drugu ovosezonsku pobjedu pošto su u 5. kolu Premijer lige BiH sa 2:0 pobijedili Rudar iz Prijedora. Golove za Plave postigli su Petar Bojo u 55. minuti i Luka Juričić u 2. minuti nadoknade. 

Bila je ovo velika pobjeda za trenera Željezničara Tomislava Ivkovića. Hrvatskom stručnjaku je prije tri dana preminula majka, ali je on odlučio ostati u Sarajevu. Danas su njegovi izabranici odigrali dobar meč i došli do punog plijena, a on će se zaputiti u Zagreb gdje će u srijedu biti održana sahrana.

- Prvo poluvrijeme nije bilo na nekom nivou, bilo je tu mnogo nervoze, a igrali smo protiv nezgodne ekipe s brzim igračima. Pogotovo mi se svidio Santos koji je sijao opasnost. U drugom poluvremenu je bila samo jedna ekipa, Željo koji je odigrao igrački nogomet. Bilo je šansi i svega, mislim da je publika vidjela da ekipa ima talent, kada se opustila. 

Pobjeda ne znači ništa ako ne napravimo seriju dobrih rezultata. Danas je bilo akcija, uigranih akcija i tako treba nastaviti. Dobre su bile i samo posljednje četiri minute prvog poluvremena, kada smo propustili neke šanse. Okrećemo se Bijeljini - poručio je Ivković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.