Kapiten naše reprezentacije Edin Džeko je početkom sedmice u Dubrovniku s poslovnim partnerom Arminom Hadžićem otvorio luksuzni restoran “Ezza”.
- Dubrovnik je mjesto gdje se uvijek osjećam kao kod kuće i gdje provodim ljetne odmore sa svojom porodicom, rekao je Džeko na otvorenju restorana i dodao:
- Zbog toga sam želio da napravim restoran koji će se razlikovati od svih ostalih, a sve to je za one koji vole Dubrovnik kao ja.
"Ezza" je, inače, luksuzni restoran, s prelijepim interijerom i eksterijerom, kao i bogatom kulinarskom ponudom.
Najskuplje jelo je "Ramstek Wagyu A5 Japan" od 250 grama , čije je cijena je 100 eura. "Ribeye odrezak Wagyu Australija" od 300 grama košta 78 eura, a "Ezza burger" (200 grama) 25 eura.
Nijedan luksuzni restoran nije potpun bez koktel bara. Cijene koktela se kreću između 10 i 15 eura, espresso kafa je gotovo četiri eura, koliko košta i najjeftinije pivo. Najskuplje piće je vino "Château Petrus, Pomerol, Bordeaux 1995/2001", čija boca košta više od 11.000 eura.