REPREZENTATIVAC SRBIJE

Fiorentina ne pušta napadača: Spreman najveći ugovor u historiji kluba

Oborit će rekord Riberija koji je prošle sezone za godinu dana zaradio četiri miliona eura

Vlahović: Stanovnik Firence od 2018. godine. TWITTER

E. Ćosić

9.9.2021

Reprezentativac Srbije i napadač Fiorentine Dušan Vlahović ostat će u Firenci još neko vrijeme. On je dogovorio novi unosan ugovor sa timom sa Artemio Frankija, prema kojem će biti najplaćeniji igrač "Viola" u historiji kluba.

Najbolji strijelac Fiorentine će uskoro potpisati višegodišnji sporazum prema kojem će zarađivati pet miliona eura godišnje, navode mediji iz Firence. To znači da je njegova plata uvećana za šest puta, do sada je zarađivao 800 hiljada godišnje, te je tako oborio rekord koji je držao Frank Riberi (Franck Ribery). 

Proslavljeni francuski fudbaler je u Firenci proveo samo jednu godinu, a inkasirao je četiri miliona eura. Što se Vlahovića tiče, čelnici Fiorentine traže čak 80 miliona eura, što do sada niko nije ponudio.

Najbliži je bio Arsenal koji je ponudio 70 miliona eura, a oko reprezentativca Srbije interes su ranije pokazali i Totenhem, Roma, Milan, Juventus i Inter. Podsjećamo, Vlahović je od 2018. godine stanovnik Firence u koju je stigao iz redova Partizana. Za "Viole" je postigao 28 golova na 79 utakmica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.