GRUPNA FAZA

Borusija je bila prejaka za Bešiktaš, Pjanić upisao novu asistenciju

Bh. reprezentativac odigrao 81. utakmicu u Ligi prvaka

Pjanić u akciji. AFP

Piše: E. Ćosić

15.9.2021

Fudbaleri Bešiktaša nisu uspjeli napraviti iznenađenje i savladati Borusiju Dortmund. Erling Haland (Haaland) i društvo su bili prejaki, te su slavili sa 2:1, a reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić upisao je novu asistenciju.

Pjanić je u finišu utakmice uputio sjajan centaršut, koji je iskoristio Fransisko Montero (Francisco). Za "Milionere" su pogađali Džud Belingem (Jude Bellingham) u 20. minuti, te Erling Haland u sudijskoj nadoknadi.

Naš reprezentativac je imao nekoliko sjajnih poteza i asistencija, ali napadač Bešiktaša Miči Bačuaji (Michy Batshuayi) nije uspio da ih iskoristi.

TOK UTAKMICE


90. - Kraj i u Istanbulu, Bešiktaš - Borusija Dortmund 1:2.

90+4. - GOOOOOOL! Pjanić je namjestio gol Monteru koji je zatresao mrežu Borusije! Slijedi dramatična završnica na Vodafon parku!

90+2. - Kraj u Tiraspolu, Šerif pobijedio Šahtar sa 2:0. 

85. - Mirnija završnica meča u Istanbulu, Borusija je pred pobjedom. Identičan rezultat 2:0 je u Tiraspolu, gdje domaći Šerif vodi protiv Šahtara

71. - Nova prilika za "Milionere"! Haland je ponovo bio u velikoj šansi, ali je golman Destanoglu sjajno odbranio!

67. - Velika šansa za Borusiju! Belingem je promiješao odbranu domaćih, ali u nastavku slabo šutira. Brani to Destanoglu, koji je na vrijeme istrčao i zatvorio ugao fudbaleru Borusije.

64. - Još jedna odlična lopta Miralema Pjanića, ali ispred Bačuajija reaguje Kobel.

62. - Šerif - Šahtar 2:0: GOOOOOOOOL! Novi gol u Tiraspolu, Jansane je udvostručio prednost Šerifa.

56. - Pjanić je izveo slobodnjak s lijeve strane, a na njegov oštar centaršut nije naišao nijedan od njegovih saigrača.

50. - Bez uzbuđenja u nastavku utakmice, Bešiktaš bezopasan na otvaranju drugog dijela.

46. - Počelo je drugo poluvrijeme na obje utakmice. 


45. - Kraj prvog poluvremena u Istanbulu. Gotovo je prvih 45 minuta i u Moldaviji: Bešiktaš - Borusija Dortmund 0:2; Šerif Tiraspol - Šahtar 1:0.

45+3. - GOOOOOOOL! Erling Haland pogađa, Borusija sada ima 2:0. Belingem je prošao po lijevoj strani i kao na tanjiru servirao gol za norveškog napadača.

45+1. - Rojs je šutirao iz slobodnog udaraca, ali pravo u golmana Destanoglua koji loptu odbija u korner.

42. - Souza je dobio žuti karton nakon prekršaja na Halandu. Teško je zaustaviti Norvežanina, pa se Bešiktašov defanzivac poslužio rukama.

35. - Pjanić je ostao na travi nakon duela sa Halandom, naš reprezentativac se žalio na udarac u glavu. Nastavljena je utakmica, Bešiktaš pokušava stvoriti priliku za gol. 

28. - Ponovo kolosalna šansa za Borusiju! Nakon odlične akcije Halanda i Branta, šutira Rojs, ali odlično brani Destanoglu.

27. - Odlična prilika za "Milionere"! Malen je sjajno prošao po lijevoj strani i uposlio Halanda koji je ispred sebe imao prazan gol, ali je katastrofalno šutirao!

20. - GOOOOOOOL! Belingem je pogodio nakon sjajne akcije gostiju. Lopta je prošla kroz noge golmanu Bešiktaša Destanogluu.

16. - Bilo je opasno pred golom Bešiktaša, ali je odbrana domaćeg tima uspjela reagovati ispred Halanda. 

16. - Šerif - Šahtar 1:0: GOOOOOL! Moldavski tim stiže do vodstva, strijelac je Traore.

11. - Ponovo je Pjanić poslao odličnu loptu, ali ona bježi Gezalu u gol aut.

6. - Odlična prilika! Pjanić je fenomenalno proigrao Bačuajija, ovaj lijepo prihvatio loptu na grudi, namjestio se na ljevicu, ali Kobel sjajno brani.

1. - Susret u Istanbulu sudi Španac Antonio Mateu Lahoz.

1. - Počela je utakmica.

Dobro došli na tekstualni prijenos utakmica Lige prvaka. U terminu od 18:45 sati igraju se dva susreta, a sastaju se Bešiktaš i Borusija Dortmund, odnosno Šerif Tiraspol i Šahtar.

Poznati su i početni sasatavi, a trener Bešiktaša Sergen Jalčin (Yalcin) odlučio je da će od prve minute zaigrati bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Bešiktaš: Destanoglu, Rosier, Montero, Souza, Bačuaji (Batshuayi), Hačinson (Hutchinson), Pjanić, Larin, Gezal (Ghezzal), N'Sakala, Velinton (Welinton)

Borusija Dortmund: Kobel, Daud (Dahoud), Haland (Haaland), Rojs (Reus), Gerero (Guerreiro), Humels (Hummels), Akanđi (Akanji), Brandt, Malen, Belingem (Bellingham), Munije (Meunier).

Pjanić je na Vodafon parku igrač sa najviše nastupa u Ligi prvaka. Naš reprezentativac je do sada odigrao 80 utakmica u najelitnijem klupskom takmičenju, slijede Borusijini Mats Humels sa 68, te Marko Rojs sa 50.


Podsjećamo, naš fudbaler je za vikend debitovao u novom dresu, a već nakon 15 minuta je upisao sjajnu asistenciju kada je proigrao Mičija Bačuajia. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.