NEKADA PRVI ČOVJEK DINAMA

Zdravko Mamić ismijao Hajdukovu strategiju prema kojoj bi Splićani osvojili dvije titule do 2027. godine

Mamić prokomentarisao plan najvećeg rivala zagrebačkih "Modrih"

Mamić se oglasio na Facebooku. AVAZ

E. Ćosić

1.11.2021

Nekadašnji prvi čovjek Dinamo Zagreba je na društvenim mrežama prokomentarisao strategiju splitskog Hajduka, prema kojoj bi tim sa Poljuda do 2027. godine osvojio dvije titule prvaka Hrvatske.

Plan također garantuje i učešće u grupnoj fazi Ligi prvaka. Mamić, koji trenutno boravi u Bosni i Hercegovini je ismijao strategiju najvećeg Dinamovog rivala.

- Prije dva dana sam saznao da komunizam nije mrtav i da se u 2021. godini još uvijek donose petoljetke i to ni više ni manje na području uspjeha u sportu. Ne organizacije, ne finansija, nego uspjeha. Razmišljao sam dugo da li da to komentarišem ili ne, jer ne želim biti hejter, ali smatram da je to, zbog velikog broja upita koje sam primio i edukacije mladih, moja obveza. 

Za sve one koji žele biti uspješni u bilo kojem poslu poslušajte savjet od čovjeka koji je jedini obećao deset titula zaredom i obećano ostvario, te usput ostvario uspjehe kakve ovakvi planovi ne bi u 40 godina – manite se papira, odbora, samoupravljanja i planova, stvari se mijenjaju iz minute u minutu, svi vi odrasli na internetu to znate - rekao je Mamić, te poslao poruku svima koji žele biti uspješni:

- Uspjeh dolazi samo ako ste onaj koji svoj posao živi 24 sata dnevno, 365 dana u godini! Kada taj uspjeh ostvarite, budite spremni da će vam ga sitne duše pokušati minirati i omalovažiti. Usudite se biti uspješni, usudite se biti vanzemaljci. Donošenje petoljetki o vremenskoj prognozi, količini UV zračenja i kvaliteti zraka pustite onima koji za to imaju vremena - poručio je bivši "Alfa i omega" zagrebačkih "Modrih".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.