NESVAKIDAŠNJA ODLUKA

Tetovirani fudbaleri više neće moći igrati u Kini

"Kineska fudbalska vlada" odlučila je da tetovirani igrači više neće moći igrati za tamošnje klubove, ali i reprezentaciju Kine.

Preostaje da se vidjeti kako će se ova odluka odraziti na kinesku reprezentaciju, koja u svojim redovima ima dosta igrača koji imaju tetovaže na svom tijelu. Agencije

G. Š.

30.12.2021

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Kine donio je vjerovatno najneobičniju odluku 2021. godini, samo dva dana prije njenog završetka. Naime, "kineska fudbalska vlada" odlučila je da tetovirani igrači više neće moći igrati za tamošnje klubove, ali i reprezentaciju Kine.

- Nema ugovora, nema reprezentacije, ako budu imali tetovaže. Oni koji ih imaju neka ih prekriju kako znaju jer u protivnom neće igrati. Nogometaši moraju biti primjer društvu, kao i ostali sportaši. Primjer zdravog života, ponašanja, ali i pojavom moraju biti posebni i pozitivni, saopćeno je iz Fudbalskog saveza Kine.

Preostaje da se vidjeti kako će se ova odluka odraziti na kinesku reprezentaciju, koja u svojim redovima ima dosta igrača koji imaju tetovaže na svom tijelu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.