DRUGI PIŠU

Gojak zaslužuje više povjerenja trenera Dinama

To su u današnjim izvještajima istakli svi hrvatski, ali i evropski mediji

Proslava jedinog gola "Modrih" u Sevilji. GNK Dinamo

Piše: G. Š.

18.2.2022

Naš reprezentativac iz zagrebačkog Dinama Amer Gojak sinoć je bio starter protiv Sevilje, u prvoj utakmici šesnaestine finala Evropske lige (1:3), i uprkos porazu odigrao vrlo dobru utakmicu. To su u današnjim izvještajima istakli svi hrvatski, ali i evropski mediji. 


Tri nova igrača

- ... Priliku u početnom sastavu tako su dobili Amer Gojak, Bruno Petković i Deni Jurić, igrači koji u dosadašnjem dijelu drugog dijela sezone nisu ozbiljnije konkurirali, pišu 24 sata i dodaju:

- Dapače, Amer Gojak je u prve tri utakmice (Rijeka, Istra 1961 i Gorica) na travnjaku bio tek jednu jedinu minutu, Bruno Petković iza sebe ima 36 službenih minuta u 2022. godini, dok je Deni Jurić u zadnjem kolu protiv Gorice dobio jedno poluvrijeme - 45 minuta. Dinamo je s takvim igračima morao na Sevilju...


Gojak zaslužuje više povjerenja

Amer Gojak jedan je od igrača koji nije uživao povjerenje Damira Krznara, a njegova je minutaža i kod Željka Kopića "na klocnama", piše pomenuti medij. 

- A priča o bh. reprezentativcu je doista čudna. Amer Gojak je za Dinamo već skupio 120 službenih nastupa, bio član početne ekipe i u eri Nenada Bjelice dok je na klupi sjedio Lovro Majer. Tada je Gojak bio jako bitan za "Modre", danas je on trenerima uvijek - opcija B ili C. Željko Kopić tako ga je protiv Rijeke, Istre i Gorice na travnjak stavio tek jednu minutu, a onda je u Sevilji morao u pogon. Bez pravog ritma, bez previše samopouzdanja, pa i prava na pogrešku. A Gojak je protiv rastrčanih Španaca bio dobar, bez obzira na to igrao li dobro ili loše, njegov pristup će biti jednak. Borben i ratnički, neovisno o tome ko je na drugoj strani. Zanimljivo, Gojaku je ovo bila treća evropska utakmica (Rapid u Zagrebu, Vest Hem u Londonu i Sevilja) u kojoj je odradio svih 90 minuta. A u cijelom prvenstvu samo je jednom imao punu minutažu. Potpuno nejasno. Dapače, Gojak je u samo pet HNL dvoboja na terenu bio više od jednog poluvremena. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.