PREMIJER LIGA BIH

Jakirović: Naša najveća snaga je što smo ostali na okupu

Trener Zrinjskog uoči duela protiv Rudara

Jakirović: Prilagodit ćemo se situaciji. JABUKA.TV

A. V. / Fena

25.2.2022

Nakon niza od devet uzastopnih pobjeda fudbaleri Zrinjskog otišli su na zimski odmor, a pobjednički niz pokušat će nastaviti ove nedjelje na gostovanju u Prijedoru kod domaćeg Rudara.

- Zadovoljni smo pripremama, prošlo je bez problema, a odradili smo sve što smo planirali. Prijateljske utakmice i jesu da se pokuša nešto novo i da se razbije monotonija. Četiri sedmice u Međugorju smo maksimalno iskoristili i spremni smo za početak proljetnog dijela sezone - rekao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović na konferenciji za novinare uoči nastavka prvenstva.

Bez opuštanja

Plemići u nastavak ulaze s 12 bodova prednosti ispred najbližeg pratitelja Tuzla Cityja i premda ih čak i konkurencija proglašava novim prvacima, Jakirović insistira da još ništa nije gotovo.

- Dobro smo odigrali jesenji dio, oborili par rekorda, ali svjesni smo nam niko neće ništa pokloniti i sigurno je da neće biti opuštanja u ostatku sezone. Sve je na nama. Kao što sam već rekao, dok god mi pobjeđujemo, ovisimo samo o sebi i ne zanimaju nas rezultati konkurencije. Svako ima svoje ciljeve i mi ćemo se tako postaviti - poručio je Jakirović.

Po njegovim riječima, na početku sezone niko nije razmišljao o rekordima, a oni su rezultat dobrih partija u jesenskom dijelu sezone.

- Ko je mislio da ćemo nakon izgubljene utakmice od Radnika nanizati devet pobjeda, vrlo vjerojatno ni oni najoptimističniji među nama. Napravit ćemo sve u našoj moći da zadržimo prvo mjesto i postanemo prvaci - naglasio je Jakirović.

Dva plana

Trener Zrinjskog dodao je kako su se pojačanja dobro uklopila u momčad, ali da je najveći plus što je većina igrača iz jesenjeg dijela sezone ostala na okupu.

- Naša najveća prednost je što nisu otišli oni koji su iznijeli prvi dio sezone. Nije isto kada mijenjate roster svakih pola godine ili kada igrate s istom ekipom godinu dana ili duže - zaključio je trener Zrinjskog.

Kako je rekao, pojačanja će doprinijeti kvaliteti i konkurentnosti, ali će se morati posebno iskazati kako bi istisnuli nekoga od standardnih fudbalera iz udarne postave.

Prvu utakmicu nakon zimske pauze Zrinjski će igrati u nedjelju u gostima kod Rudara, a momčad je već u petak otputovala u Prijedoru.

- Rudar je dobro izbalansirana momčad, srećom dobro ih poznajemo, a puno toga će uvjetovati vremenske neprilike i stanje terena. Ipak, imamo dva plana, pa ćemo se prilagoditi situaciji kakva god bude - kazao je Jakirović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.