PREDSJEDNIK FK SARAJEVO

Poruka Ismira Mirvića: Prestanite uništavati ono što gradimo

Sve ono što smo gledali prije početka utakmice na Grbavici nije simbol Sarajeva ni gradskog derbija, poručio prvi čovjek bordo kluba

Mirvić: Razočaran borbom. ARHIV

A. V.

6.3.2022

Predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić oglasio se danas video porukom nakon jučerašnjih dešavanja u gradskom derbiju i poraza od FK Željezničar (2:0).

- Moram vam priznati da mi je danas malo teško. Jutros sam se probudio i imam potrebu da vam se obratim onako ljudski iz srca. U Sarajevo sam došao s vizijom da napravimo veliki brend, jedan evropski klub kakav Sarajevo zaslužuje. Investirao sam u Sarajevo jer  mi je stalo. Ja sam gladan uspjeha i rezultata. Želim da svi budemo ponosni na Sarajevo. Prvo na šta sam pomislio sinoć je moja kćerka. Njoj je šest mjeseci. Ja želim da ona bude ponosna na ono što mi radimo ovdje. Želio bih da moja porodica sa mnom uživa u utakmici. Ali zašto bi iko doveo svoju djecu ovdje - istakao je Mirvić i nastavio:

- Sve ono što smo gledali prije početka utakmice na Grbavici nije simbol Sarajeva ni gradskog derbija. Drugo na šta sam pomislio je da li sam ja dao sve što sam mogao. Jesam li uradio sve što je bilo u mojoj moći. Sa sportske strane imamo najbolje uslove. Da li su svi dali ono što su mogli. Nisu. Razočaran sam s razlogom. Očekivao sam više borbe. Neću više da pričam i uvjeravam da pojedinci svojim ponašanjem i djelom uništavaju klub. Neću objašnjavati igračima da moraju igrati srcem. Znam da ima mnogo vas koji isto misle i osjećaju. Volio bih da me čujete i razumijete. Prestanite uništavati ono što gradimo. Počnite igrati sa srcem. Gubimo vrijeme i novac. Vrijeme je da svi pokažu šta mogu. Zajedno smo Sarajevo - dodao je Mirvić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.