SVJETSKO PRVENSTVO

U selekciji Švedske protestuju zbog odluke FIFA-e o slanju Poljaka u finale baraža

Najrazumnije i sportski najpoštenije bi bilo da Poljska ima novog protivnika u polufinalu, smatraju Šveđani

Šveđani igraju protiv Čeha u baražu. Rezultati.com

M. K.

9.3.2022

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) odlučila je da fudbalska selekcija Poljske prođe direktno u finale baraža za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022, poslije suspenzije Rusije iz takmičenja, a tu odluku osudio je Fudbalski savez Švedske, prenijeli su strani mediji.

Podsjetimo, Poljska je trebala 24. marta da igra u polufinalu baraža grupe B protiv Rusije, ali je ruski tim izbačen iz takmičenja zbog agresiju Rusije na Ukrajinu, pa će Poljaci direktno u finale baraža gdje će igrati protiv boljeg iz duela Švedske i Češke.

Fudbalski savez Švedske nije se složio sa ovom odlukom, te su sve prokomentarisali sljedećim saopštenjem:

- Najrazumnije i sportski najpoštenije bi bilo da Poljska ima novog protivnika u polufinalu. Razumijemo da je ovo za FIFA-u teška zagonetka za rješavanje, ali ipak treba da važi princip igranja pod istim uslovima, odnosno igranje i pobjeda u dva takmičarska meča za plasman na Svjetsko prvenstvo, rekao je predsjednik Saveza Hakan Sjostrand.

Odluku FIFA-e osudio je i selektor Švedske, Jane Anderson (Janne Andersson):

- Ova odluka je potpuno suluda. Kako god, potpuno smo koncentrisani na pripremu utakmice protiv Češke. Želimo da odemo na Svjetsko prvenstvo i učinit ćemo sve da to i uspijemo, naveo je Anderson.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.