U SUSRET PRIJELAZNOM ROKU

Menadžer Levandovskog sinoć obavio pregovore sa sportskim direktorom Barcelone

Čini se da trenutno pol-poziciju ima Barcelona

Robert Levandovski. Arhiva

G. Š.

28.4.2022

Jedan od fudbalera koji su već mjesecima u centru pažnje zbog očekivane odluke o izboru kluba je Robert Levandovski (Lewandowski), koji na ljeto ulazi u posljednju godinu ugovora sa Bajernom. Velike su šanse da će Poljak napustiti Minhen, iako bi Bavarci željeli da ga zadrže, a red klubovima koji bi ga rado vidjeli u svom dresu se podužio. Čini se da trenutno pol-poziciju ima Barcelona.

Ugovor na dvije godine

Po informacijama novinara bliskog dešavanjima u katalonskom klubu, Herarda Romera, koje je prenio i tamošnji "Sport", sportski direktor Barcelone Matje Alemani u srijedu uvečer večerao je u Barceloni sa Pinijem Zahavijem i predočio mu planove za transfer Levandovskog.

Navodno je iskusnom golgeteru ponudio ugovor na dvije godine, uz opciju produžetka na još jednu. To bi trebalo da zadovolji 33-godišnjeg Poljaka koji, svjestan da je pred njim posljednji veliki ugovor, od zainteresovanih traži trogodišnju saradnju. Pritom, Alemani je saopštio Zahaviju da je Barcelona spremna da ponudi Bajernu između 30.000.000 i 35.000.000 eura za transfer strijelca 48 golova u 43 utakmice tekuće sezone. U takvim situacijama uglavnom je riječ o gornjoj cifri.


Igračka križaljka

- Na Izraelcu je da tu informaciju prenese Bavarcima, čime bi i zvanično bili ovoreni pregovori, piše "Sport".

Barcelona je tokom zime dogovorila dovođenjem Pjer-Emerika Obamejana poslije raskida ugovora sa Arsenalom. Gabonac je dao 11 golova u 18 mečeva, ali je Kataloncima potreban i klasičan golgeter u timu, pošto Memfis Depaj, Martin Brajtvajt i Luk de Jong nisu na nivou igrača koji bi bio Ćavijev prvi izbor.

Spominjao se i Erling Haland, mada je za mladog Norvežanina konkurencija mnogo jača. Posljednja vijest je bila da ga Bajern vidi kao zamjenu za Levandovskog, što Barceloni ide u prilog.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.