EDIS KOVAČEVIĆ

Novi predsjednik FK Željezničar otkrio prioritete i planove

Svjesni smo svih nedostataka, poručio je

Kovačević: Velika čast i obaveza. FK ŽELJEZNIČAR

A. V.

28.6.2022

Novi predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar Edis Kovačević je u prvom obraćanju javnosti istakao da je prioritet kluba finalizacija ugovora s novim strateškim partnerom Eldinom Diglisićem. 

- Prije svega, pripala mi je velika čast i obaveza obnašati dužnost predsjednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Željezničar. Naše težište rada će biti finalizacija ugovora s našim budućim strateškim partnerom, gospodinom Eldinom Diglisićem. To će biti prioritet za naredni period da ovaj naš brod koji se zove Željo dovedemo do mirne i sigurne luke - rekao je Kovačević i dodao:

- Fokus će biti i na hitnom rješavanju problema Omladinske škole FK Željezničar. Svjesni smo svih nedostataka, a uskoro ćemo imenovati i novog direktora Omladinske škole. Nakon imenovanja Direktora, bit će izabrani i treneri u Omladinskoj školi obzirom na okončan javni oglas.

- Nastavit ćemo s jako dobrom komunikacijom s prvim timom koji je slobodno mogu reći dobro posložen. Idemo na dobro organizovane pripreme, imamo dobru hemiju za početak sezone i to je segment koji ne zahtijeva ishitrena rješenja.

- Zahvalio bih se Ori Ibrišimoviću koji je u jednom teškom momentu preuzeo Upravni odbor, sjetimo se decembra i januara i svega što se dešavalo u klubu. Bio je jedini koji se prijavio i rekao da hoće. Oro i UO su uradili mnogo dobrih stvari, normalno uvijek može bolje, ali veliki je pritisak, a pod pritiskom se mora nekada i pogriješiti. To je ljudski i nema zamjeranja. Posebno bih istakao zajedništvo unutar organa kluba, častan i pošten rad koji će, uz Božiju pomoć, izdobriti. Na kraju, ponosni smo na naše navijače koji su stub ovog Kluba i uz njega, kako u teškim, tako i budućim lijepim vremenima - kazao je Kovačević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.