MANČESTER JUNAJTED

Erik Ten Hag: Ubjeđen sam da ću osvojiti titulu, svuda sam uspijevao

Ako budem sjedio ovdje četiri godine, prilično sam siguran da ćemo imati jednu titulu, rekao je menadžer Junajteda

Erik Ten Hag. Arhiva

G. Š.

13.8.2022

Menadžer Mančester junajteda Erik Ten Hag je pred meč 2. kola Premier lige protiv Brentforda (danas - 18.30 sati) pričao o ciljevima "Crvenih đavola" i o mogućnsotima da se osvoji titula.

- Ubjeđen sam da ću uspeti, svuda sam uspijevao - rekao je menadžer Mančester junajteda, koji je uvjeren da će vratiti slavu na Old Traford.


Može bolje

No, odmah je prvo kolo Premier lige vratilo navijače Junajteda u surovu realnost. Poraz od Brajtona je opet razočarao, a neubjedljiv prijelazni rok, odsustvo strategije, nepostojanje plana... uništavajuu vjeru navijača. Čini se da je sa svakim novim menadžerom situacija sve lošija, konstatuje novinar "Sky  Sportsa", ali Erik Ten Hag uvjerava da može bolje.

- Ako budem sjedio ovdje četiri godine, prilično sam siguran da ćemo imati jednu titulu. Ne mogu da tražim od navijača strpljenje, nadam se da će biti strpljivi, jer hoće pobjednički tim i zato sam ja ovdje. Međutim moram to da donesem. Taj proces zahtjeva vrijeme, tako je kako je, rekao je Erik Ten Hag.

Menadžer Junajteda je izjavio slično kao Jirgen Klop (Jurgen Klopp) po dolasku u Liverpul. Nijemac je dobio dovoljno vremena da "Redse" izvede na pobjednički put, a Ten Hag možda ne bude imao toliko sreće.

- Mnogo toga je bilo loše u prvom meču. Počevši od rezultata, ali i od nastupa. U mnogim stvarima nismo bili dobri. To je i normalno za početak sezone. Dobri smo bili na pripremama, ali sada nam fale dva igrača, rekao je Ten Hag..


Veliki izazov

Ten Hag je pričao o Kristijanu Ronaldu (Cristiano), Kristijanu Eriksenu (Christian), transferima, ali i o tome da je svjestan koliki zadatak ima sada u Engleskoj.

- Veliki je izazov, znali smo to i ranije. Treba vremena, a u fudbalu nekad nemaš vremena za tako veliki izazov. Prije deset godina je Junajted posljednji put bio šampion... Vratiti uspjeh je dugotrajan proces - treba mnogo rada, dobra strategija, pravi ljudi i rad dan po dan, zaključio je Ten Hag.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.