POČINJE U NEDJELJU

BBC-jevi komentatori prognozirali Svjetsko prvenstvo, evo koga vide kao prvaka

Favorit na kladionicama je Brazil, a isto misli i većina fudbalskih analitičara

Mesi i Nejmar: Glavne uzdanice Argentine i Brazila. TWITTER

A. V.

18.11.2022

U nedjelju utakmicom domaćina Katara i Ekvadora počinje Svjetsko prvenstvo

Favorit na kladionicama je Brazil. Koeficijent da će Brazilci nakon 20 godina opet biti prvaci je oko 4.50, a i većina fudbalskih analitičara vidi Nejmara (Neymar) i društvo kao prvake.

Od 13 BBC-jevih komentatora i analitičara, sedmorica su prognozirala da će Brazil biti prvak. To su Majka Ričards (Micah Richards), Aleks Skot (Alex Scott), Ešli Vilijams (Ashley Williams), Gabi Logan (Gabby), Jirgen Klinsman (Jurgen Klinsmann), Rio Ferdinand, Karen Bardsli (Bardsley), Metju Apson (Matthew Upson) i Rob Grin (Green). 

- Ovo je Nejmarov trenutak da zablista. Zabio je osam golova u kvalifikacijama, ove sezone blista i spreman je na svojim plećima nositi očekivanja nacije. On će biti zvijezda SP-a - poručio je Ričards, nekadašnji bek Mančester sitija i Aston Vile. 

Rio Ferdinand je kao najveću snagu Brazila naveo širinu igračkog kadra i iskustvo.

Alan Širer (Alan Shearer), Džermejn Dženas (Jermaine Jenas) i Deni Marfi (Danny Murphy) smatraju da će Lionel Mesi (Messi) donijeti Argentini naslov prvaka, a samo trojica vjeruju u evropske reprezentacije - Kris Saton (Chris Sutton) i Deni Gabidon (Danny Gabbidon) u Francusku, a Fara Vilijams (Williams) u Englesku.

- Svi pričaju o napadu, ali mislim da će pobjednika Svjetskog prvenstva odlučiti argentinska defenziva - poručio je Dženas, koji je za englesku reprezentaciju igrao od 2003. do 2009. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.