ŽELI JOŠ VIŠE

Modrić: Ne zadovoljavamo se ulaskom u četvrtfinale

Imamo svoju snagu, vjerujemo u nas i tako ćemo se postaviti na terenu, poručio je glavni adut "Vatrenih"

Modrić: Nada se prekidu tradicije. Goran Stanzl / Pixsell

A. V.

8.12.2022

Četiri godine nakon što je proglašen najboljim igračem Svjetskog prvenstva u Rusiji na kojem je hrvatska reprezentacija osvojila srebro, Luka Modrić i u Kataru predvodi "Vatrene" do velikog rezultata.

Hrvatska je u svom šestom nastupu na svjetskim prvenstvima već treći put stigla do četvrtfinala, nakon što je 1998. osvojila bronzu, a 2018. srebro.

Brazilski mediji pišu kako će ogled protiv Brazila biti Lukin oproštaj od Mundijala, no Modrić je uvjeren kako hrvatska priča u Dohi nije završila.

- Napravili smo veliku stvar ulaskom u četvrtfinale, ali želimo još više. Čeka nas možda i najveća utakmica na turniru. Po prikazanoj igri su među glavnim favoritima. Moramo biti pravi, moramo dati maksimum kao što smo dali do sada. Ne zadovoljavamo se ulaskom u četvrtinale. Imamo svoju snagu, vjerujemo u nas i tako ćemo se postaviti na terenu - najavio je Modrić.

Modrić je istakao kako će ključ biti ne dozvoliti im da se razigraju.

- Nekoliko sam puta igrao protiv Brazila, ali još ih nismo uspjeli pobijediti. Nadam se da će se ta tradicija promijeniti. Brazil na svakoj poziciji ima fenomenalne igrače, morat ćemo biti agresivni, trkački na visokom nivou. Ne smijemo im dozvoliti da se razigraju. Morat ćmo biti agresivni i čvrsti kada nemamo loptu - pojasnio je.

U praktičkim svim analizama i predviđanjima, Brazil je favorit. No, Modrić je naglasio kako se ne zamara takvim stvarima.

- Ne bavimo se statistikama i analizama, fokusirani smo na nas. Normalno da svi daju Brazilu veće šanse, ali puno smo puta pokazali da ne pobjeđuju uvijek favoriti. Poštujemo ih, ali vjerujemo u nas i sposobni smo za sve.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.