POLUFINALE MUNDIJALA

Mesi i Modrić: 16 godina kasnije igraju najvažniju utakmicu karijera

To je bila posebna utakmica - Modrić je tada debitovao za Hrvatsku, a Mesi je postigao prvi od 95 golova za "Gaučose"

E. Ć.

13.12.2022

Mesi i Modrić: Duel prije 16 godina. Twitter

Fudbaleri Hrvatske i Argentine večeras igraju utakmicu velikog uloga - finale Svjetskog prvenstva u Kataru. Posljednja je ovo prilika da se Luka Modrić i Lionel Mesi (Messi) dokopaju trofeja koji im nedostaje, popularne "Boginje".

I jedan i drugi su bili u finalima, ali su završavali poraženi. Mesi je u Brazilu izgubio od Njemačke (1:0) 2014., a prije četiri godine Modrić i "Vatreni" su bili poraženi od Francuske (4:2). Sada žele popravni, žele novo finale, ali tamo će mjesta biti za jednog. 

Modrić i Mesi su igrali mnogo utakmica jedan nasuprot drugog u klupskom fudbalu, a kada je riječ o reprezentacijama sreli su se samo jednom - u prijateljskom okršaju odigranom 1. marta 2006. godine.

To je bila posebna utakmica - Modrić je tada debitovao za Hrvatsku, a Mesi je postigao prvi od 95 golova za "Gaučose". Mesi je prije svog prvijenca namjestio gol Karlosu Tevezu (Carlos).

16 godina kasnije, Modrić i Mesi su glavne violine Hrvatske i Argentine. Obojica su osvajali Zlatne lopte, veliki broj trofeja, a Mundijal u Kataru je posljednja prilika da osvoje Svjetsko prvenstvo. Na putu do "Boginje" su im dvije utakmice, a prvo od dva finala za njih kreće večeras. 

Utakmica počinje u 20 sati.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.