KAPITEN GAUČOSA

Postavio je dva rekorda i odveo Argentinu u finale, Mesi: Mi smo luđaci

Sigurno će u cijeloj zemlji biti proslava i ja poručujem navijačima da slave. Ovo je uspjeh svih nas, poručio je Mesi

Mesi: Proglašen za igrača utakmice. Twitter

E. Ć.

13.12.2022

Fudbaleri Argentine pobijedili su Hrvatsku u polufinalu Svjetskog prvenstva sa 3:0, te su se tako plasirali u finale gdje će igrati sa boljim iz sutrašnjeg okršaja Francuske i Maroka.

Ponovo je jedan od najboljih u redovima Argentine bio kapiten tima Lionel Mesi (Messi) koji je postigao jedan gol i upisao jednu asistenciju. Mesi je i "načeo" Hrvatsku golom iz penala u 34. minuti.

- Vrlo sam uzbuđen zbog svega ovoga. Finale je sve ono što smo htjeli. Naši navijači i porodica su nas pratili kroz Svjetsko prvenstvo. Iskusili smo nešto posebno i nedostaje nam još jedna utakmica da ostvarimo svoje snove. Ljude smo tražili da vjeruju u nas. Ova grupa igrača je luda - rekao je Mesi.


Naglasio je kako Argentinci ponovo mogu uživati.

- Argentina je ponovo na svjetskom vrhu i svi mogu uživati. Sigurno će u cijeloj zemlji biti proslava i ja poručujem navijačima da slave. Ovo je uspjeh svih nas - poručio je Mesi koji je osvojio nagradu za igrača utakmice.

Inače, Mesi je večeras postavio dva rekorda. Večerašnji gol mu je bio 11. na Mundijalima, te je tako postao Argentinac s najviše golova (11) ispred Gabrijela Batistute (10) i Dijega Maradone (8), a također se izjednačio na sa Lotarom Mateusom (Lothar Matthaus) po broju nastupa na Svjetskim prvenstvima (25).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.