OSTVARILI ZAPAŽENE REZULT

Ekipa Zvezdare svečano dočekana u Beogradu nakon incidenta u Sarajevu

Rano jutros u Beograd se vratila ekspedicija FK Zvezdare koju su činili treneri, dječaci i njihovi roditelji

Instagram / Screenshot

S. S.

16.1.2023

U Sarajevu se prethodnih nekoliko dana održavao međunarodni fudbalski turnir, a kojeg su obilježili incidenti o kojima se ovih dana priča širom regiona.

Prvo su dječaci iz Splita pjevali "Ubij Srbina", a onda je grupa huligana napala roditelje djece iz FK Zvezdare u hotelu, a nakon što su oni napustili hotel pratili su ih i huligani te tom prilikom povrijedili jednog od roditelja. Zbog toga je uhapšeno deset osoba.

Rano jutros u Beograd se vratila ekspedicija FK Zvezdare koju su činili treneri, dječaci i njihovi roditelji. Ekipa dječaka rođenih 2012. godine osvojila je drugo mjesto na Ilidži, dok su dvije godine stariji dječaci bili treći.

Ekipi koja se vratila iz Sarajeva upriličen je svečani doček, uz vatromet i bakljadu, što se može vidjeti na Instagram profilu Stefana Karića, koji je član uprave FK Zvezdara. Upravo je on bio najglasniji u organizaciji dočeka.

– Junaci sa Zvezdare osvojili tri trofeja. Poslije napada, suzavaca, ubadanja, srpska djeca se vraćaju kao pobjednici. Djeca iz Beograda, koju je jučer napala grupa huligana sa fantomkama, su na međunarodnom juniorskom turniru u fudbalu osvojila tri trofeja. Oni se uzdignute glave vraćaju u Beograd – piše u objavi na Instagram stranici Moja Zvezdara.

Također, na putu za Beograd sinoć je načelnik Sokoca Milovan Bjelica dočekao mlade fudbalere, trenere i roditelje i častio ih večerom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.