ŠIROKI BRIJEG

Hadžibegić: Reprezentaciju želim osvježiti mladim igračima

Došao sam ponuditi saradnju, razmijeniti mišljenja i iz prve ruke vidjeti kako funkcionira klub - rekao je selektor "Zmajeva"

Zajednička fotografija s Pecare. NK Široki Brijeg

22.2.2023

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić i njegov pomoćnik Mehmed Janjoš danas su u prijepodnevnim satima boravili su u službenoj posjeti NK Široki Brijeg. Novi selektor svoj boravak u Širokom Brijegu počeo je obilaskom klupskog kampa „Musa-Karačić“ i kratkim razgovorom sa šefom škole fudbala NK Široki Brijeg Antom Kokićem.

Radni sastanak

Na stadionu Pecara održan je radni sastanak s delegacijom NK Široki Brijeg. Sa selektorom i njegovim pomoćnikom razgovarali su predsjednik Upravnog odbora NK Široki Brijeg Željko Gugić, direktor Josip Bevanda, sekretar Dragan Soldo i pomoćni trener Vlado Hrkać.

Direktor kluba Josip Bevanda novog je selektora upoznao sa historijom kluba, infrastrukturnim potencijalima i aktivnostima koje se provode na Pecari.

- NK Široki Brijeg je nastao kao spoj ljubavi, entuzijazma i rada ljudi koji vole ovaj grad i ovaj klub. Mnogi su kroz historiju davali velikoga obola u stvaranju ovoga što danas imamo, a svakako najzaslužniji je gospodin Zlatan Mijo Jelić - istaknuo je Bevanda.

Poručio je kako su u Širokom Brijegu uvijek otvorena vrata za sve koje zanima samo jezik sporta. S njegovim mišljenjem složio se i novi selektor Hadžibegić.

- Došao sam ponuditi saradnju, razmijeniti mišljenja i iz prve ruke vidjeti kako funkcionira klub. Filozofija moga posla je samo nogomet. Ovaj sport ima svoja načela i zakone koje trebamo njegovati. Želim osvariti vezu sa svim klubovima kako bi napredovao nogomet u našoj državi - istaknuo je Hadžibegić.

Mladi igrači

Obilaskom premijerligaških klubova u proteklom razdoblju selektor se htio upoznati s domaćim nogometom i potencijalom koji može pružiti reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

- Reprezentaciju želim osvježiti mladim igračima. Bez domaćih igrača i lige reprezentativni uspjeh ne može biti potpun, poručio je selektor Hadžibegić.

U ime trenera Ivice Barbarića, koji se oporavlja od viroze, sastanku je prisustvovao njegov pomoćnik Vlado Hrkać. On je pozdravio selektorovu ideju o obilasku premijerligaša i upoznao ga s igračkim kadrom i situacijom u ekipi.

- Selektor se zahvalio na gostoprimstvu i izrazio zadovoljstvo što ima prijatelje u NK Široki Brijeg – saopćeno je iz NK Široki Brijeg.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.