SFK 2000 SARAJEVO

Makedonska reprezentativka nova igračica višestrukog bh. prvaka

Jako mi se dopada klub, kaže nova igračica

Milčevska: U Sarajevu nastavlja karijeru. SFK 2000 Sarajevo

N. D.

15.3.2023

Ana Milčevska (Milchevska) nova je fudbalerka u svlačionici SFK 2000 Sarajevo. Makedonska reprezentativka pojačala je višestruke prvakinje Bosne i Hercegovine u zimskom, prijelaznom periodu. 

Ova fudbalerka, koja je rođena 2003. godine, tako nastavlja svoju karijeru u Sarajevu, a nakon potpisa ugovora nije krila svoje oduševljenje.

- Jako mi se dopada klub. Profesionalno je organizovan, mnogo se radi i disciplina se zahtijeva od igračica. Grad Sarajevo sam oduvijek voljela i ranije nisam mogla zamisliti da ću nekada živjeti ovdje, igrati, međutim, ta želja mi se upravo ostvarila. Mnogo mi je drago da sam postala igračica jednog od najvećih klubova u ovom dijelu Evrope. Ambicije su visoke, želimo biti u vrhu svake godine, igrati zapaženu internacionalnu ulogu i jedva čekam da počnem igrati, rekla je Milčevska.

Kako sama kaže, najbolje se snalazi na poziciji odbrambene igračice, igra na centralnoj poziciji i do sada je nastupala za sve omladinske reprezentacije Sjeverne Makedonije, kao i za A tim što joj je posebno zadovoljstvo.

Inače, SFK 2000 Sarajevo je proljetnu sezonu otvorilo pobjedom 11:0 na domaćem terenu protiv Iskre iz Bugojna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.