BLIŽI SE KRAJ SAGE

Da li je Mbape najavio spektakl za kraj transfer roka: Jedan Instagram story napravio pomamu

Sada su na potezu PSG i Real, Mbapeovi uslovi za dolazak u Madrid svakako nikad nisu bili problem

Mbape: Francuz misteriozan na Instagramu. AP / Instagram

N. H.

30.8.2023

Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) već duži vremenski period ne krije da želi napustiti PSG i preći u madridski Real.

Poznato je da su on i klub vodili rat oko njegovog odlaska, a već je poznato da on neće produžiti ugovor koji završava 2024. godine i sada se samo postavlja pitanje da li on napušta PSG ovog ili sljedećeg ljeta.

Općepoznato je da je Real Madrid klub u kojem će Francuz nastaviti karijeru, jedini upitnik je na koji će se način to dogoditi. Postoje dvije opcije – ili će Real platiti oko pozamašnu odštetu (180 ili više miliona eura) ili će sljedećeg ljeta doći besplatno.

Trenutno se čini da je mnogo bliža prva opcija, a dodatno je vatru potpalio i sam Mbape misterioznom objavom na Instagramu. 

Mbapeov Instagram story. Instagram

On je na svoj story podijelio pjesmu „Special“ od britanskog repera Dejva (Dave) u saradnji s Tiakolom.

Posebno je interesantan prvi stih te pjesme koji glasi: „J'suis un Top Boy, transfert à prix élevé comme Moisés Caicedo à London“, što u prijevodu na bosanski jezik znači „Ja sam Top Boy, skup kao potpis Moisesa Kaiseda (Caicedo) u Londonu“.

Osim reference na kultnu britansku seriju „Top Boy“, u kojoj je glumio pomenuti reper Dejv, poznato je da je i Kaisedo potpisao za Čelzi u transferu vrijednom 128 miliona eura.

Osim toga, tri emotikona koja su dodatno sve potpalila – bomba, dvije ruke koje se rukuju i plamen. Jasno je da Francuz insinuira da je zaključio dogovor, a španski mediji su se odmah raspisali kako je to znak da on dolazi u Real. 

Šta će biti od svega, ostaje da vidimo. Sada su na potezu PSG i Real, Mbapeovi uslovi za dolazak u Madrid svakako nikad nisu bili problem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.