ŠTA SE DEŠAVA SA ANELOM

Savez suspendovao Ahmedhodžića, oglasio se njegov otac: Ljudi, povrijeđen je

Protiv Anela će biti pokrenut disciplinski postupak, objavili su iz krovne kuće bh. fudbala

Mirsad i Anel Ahmedhodžić. Reprezentacija.ba

E. Ć.

6.9.2023

Mnogo bure u našoj javnosti danas izazvala je vijest da je Anel Ahmedhodžić, jedan od najboljih bh. fudbalera, odbio doći na okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ahmedhodžić je, prema saznanjima "Avaza", povrijeđen. On ima povredu zadnje lože, ali se nije pojavio na okupljanju za razliku od Adriana Leona Barišića, još jednog defanzivca koji će zbog povrede propustiti mečeve protiv Lihtenštajna (8. septembar) i Islanda (11. septembar) i koji je bio sa ekipom.

Tokom dana se oglasio i Fudbalski savez Bosne i Hercegovine i suspendovao Ahmedhodžića.

- Anel Ahmedhodžić se nije pojavio na okupljanju u zakazano vrijeme, iako je od njegovog kluba Šefild junajted dostavljen medicinski izvještaj koji potvrđuje da njegova povreda nije ozbiljnije prirode.

Članovi stručnog štaba i medicinskog tima su bezuspješno pokušali stupiti u kontakt s Ahmedhodžićem.

Niti jedan igrač nije izuzet od odgovornosti dolaska na pripreme reprezentacije, osim kada se radi o objektivnim okolnostima i sportskoj povredi.

Kako se ovdje ne radi o sportskoj povredi koja sprečava njegov dolazak i boravak na pripremama u Sarajevu, Anel Ahmedhodžić je suspendovan do daljnjeg i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak u skladu s važećim propisima NS/FS BiH i Pravilnika o reprezentacijama NS/FS BiH - naveli su iz krovne kuće bh. fudbala.

Reakcija Mirsada Ahmedhodžića. Screenshot

Na objavu Fudbalskog saveza BiH reagovao je Mirsad Ahmedhodžić, otac defanzivca Šefilda koji tvrdi da je Anel povrijeđen i da je to uredno i prijavio.

- Anel je povrijeđen i s vama iz Saveza je pričao neki dan. Jučer je bio u Londonu kako bi sanirao povredu. Povrijeđen je, rekli su da mu ne preporučuju da igra.

Nemam pojma kako mogu napisati tako, ljudi Anel je povrijeđen - napisao je Mirsad Ahmedhodžić.

Kako tvrdi Anelov otac, sjajni defanzivac će propustiti i narednu utakmicu svog Šefilda protiv Totenhema.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.