KAPITEN REPREZENTACIJE

Džeko: Nebitna je pobjeda 2:1 ili 5:0, bitna su tri boda, na Islandu igramo ključnu utakmicu

Napomenuo je Džeko da su se možda i previše uklopili u igru našeg protivnika

Edin Džeko. BHT

N. H.

8.9.2023

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je pobjedu protiv Lihtenštajna u okviru 5. kola kvalifikacija za Euro rezultatom 2:1.

Nakon utakmice kapiten Edin Džeko je komentarisao sve što se desilo.

-  Poslije 3 poraza, sigurno da bilo kakva pobjeda dobro dođe. Iako i vi i mi smo očekivali pobjedu sa više golova razlike. Mislim da je ova utakmica danas pokazala da nikog ne možeš pobijediti tako lako - kazao je Džeko za BHT1. 

Bitni bodovi

Nastavio je o rezultatu protiv Lihtenštajna. 

- Slažem se sa selektorom. Treba gledati sa pozitivinije strane. Naši konkurenti su izgubili. Mi smo pobijedili, nebitno 2:1 ili 5:0, tri boda se pišu. Sigurno da nismo ni imali vremena. Novi selektor je došao, od pondjeljka radimo. Neki od nas su igrali u nedjelju. Prva dva dana nismo ništa mogli raditi. Poslije utakmice si još umorniji. Nadam se da će nam pobjeda dati više samopouzdanja. U drugom poluvremenu se vidjelo da fali samopouzdanja, pogotovo sa loptom, s obzirom da su oni stajali nazad cijelu utakmicu - kazao je Džeko. 

Žaljenje na protivnika

Napomenuo je Džeko da su se možda i previše uklopili u igru našeg protivnika. 

- Sudija nije bio na nekom nivou, da osjeti kakva je to ekipa. Oni su samo igrali na faul, pa leže 5 minuta, pa izvode aut dva minuta. Znaš, usporili su nas. Uklopili smo se u njihov ritam - rekao je Džeko o protivniku. 

Našu selekciju očekuje utakmica sa Islandom u ponedjeljak, a kapiten smatra da je to ključna za ove kvalifikacije.

- Nek nam ovo bude novi početak. Mi igrači znamo da to mora biti puno bolje. Island je bolja ekipa od Lihtenštajna. Igramo u gostima i neće biti nimalo laka utakmica, bez obzira na njihove zadnje rezultate. Sigurno da će biti teška utakmica. Nadam se da ćemo se uspjeti odmoriti i ta utakmica na Islandu je ključna - zaključio je Džeko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.