PRAVOSNAŽNA ODLUKA

Novi udarac za Partizan: FIFA zabranila da registruje igrače do 2026. godine

Kazna teče od 17. aprila i najvjerovatnije se tiče neizmirenih dugovanja bivšem prvotimcu Takumi Asanu

Fudbalski klub Partizan

D. H.

1.6.2024

Međunarodna fudbalska organizacija (FIFA) zabranila je Partizanu da registruje igrače do početka januara 2026. Godine.

Kako saznaje Sportklub, Partizan je kažnjen zabranom registracije novajlija u naredna tri prelazna roka. Prema odluci svjetske kuće fudbala vicešampion Srbije će na pojačanja moći da računa tek od početka 2026. godine.

Kancelarija Partizana ima mogućnost da odmah postupi po pravosnažnim odlukama fudbalskih organa, izmiri konkretna dugovanja i ispuni uslove za ukidanje suspenzije.

Kazna teče od 17. aprila i najvjerovatnije se tiče neizmirenih dugovanja bivšem prvotimcu Takumi Asanu.

U konačnoj izreci, Sud za sportsku arbitražu u Lozani potvrdio je dugovanje i naložio Partizanu da isplati japanskog internacionalca i troškove postupka. Prethodno je FIFA presudila da se radi o sumi od oko 460.000 evra.

Ukoliko ne obezbijedi sredstva, Partizan neće moći da registruje pojačanja u prelaznom roku, čiji početak je zakazan za 13. jun.

Partizan je sličan problem imao prije dvije godine. Dugovanje švajcarskom Luganu zbog transfera Filipa Holendera koštalo je crno-bijele suspenzijom od 18 mjeseci, takođe, izrečenom od FIFA. Klub je tada brzo reagovao i bez problema ušao u ljetnji prelazni rok 2022. godine.

lub iz Humske je nedavno izgubio spor i sa Nemanjom Jovićem. Poslije Vijeća za rješavanje sporova, predmet je dospio i na Sud u Lozani.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.