EURO 2024

Švicarska demonstrirala silu protiv Mađarske na startu prvenstva

Švicarci su dominirali većim dijelom susreta i može se reći da su zasluženo upisali trijumf

Detalj s utakmice Švicarska - Mađarska - Avaz
Detalj s utakmice Švicarska - Mađarska - Avaz
Detalj sa meča Mađarske i Švicarske - Avaz
Detalj sa meča Mađarske i Švicarske - Avaz
Detalj s utakmice Švicarska - Mađarska - Avaz
+7

15.6.2024

Fudbalska reprezentacija Švicarske pobijedila je selekciju Mađarske rezultatom 3:1 u utakmici 1. kola grupe A Evropskog prvenstva. 

Švicarci su dominirali većim dijelom susreta i može se reći da su zasluženo upisali trijumf.

Prvi je gol postigao Kvadvo Dua (Kwadwo Duah) u 12. minuti na asistenciju Abišera (Aebischer). Veznjak je izbacio svog napadača u situaciju jedan na jedan koju je on mirno riješio. Ipak, sudija je poništio gol, ali je nakon toga VAR reagirao i dodijelio pogodak Švicarcima. Gol pogledajte OVDJE!

Imali su priliku Švicarci poduplati samo osam minuta kasnije kada je Miloš Kerkez loše vratio loptu, presijekao je Ruben Vargas, ali se tada ispriječio golman Gulači (Gulacsi) ispred napadača švicraske reprezentacije. Priliku pogledajte OVDJE!

Međutim, ono što nije uspio Vargas jeste asistent kod prvog gola, Mihael Abišer. 

Nakon dodavanja Frojlera (Freuler), promijenio je poziciju, namjestio se na desnu nogu i sjajno plasiranim udarcem pogodio gol Gulačija. Gol pogledajte OVDJE!

Drugo poluvrijeme je donijelo promjenu u igri Mađara. Počeli su prijetiti, a prvu opasnu priliku na utakmici za njih imao je Varga, ali je njegov udarac odbranio Zomer (Sommer) u 64. minuti. 

Samo dvije minute kasnije, Varga je uspio popraviti utisak. Soboslaj (Szoboszlai) je sjajno ubacio u peterac, a Varga je glavom samo preusmjerio loptu i matirao Zomera. Gol pogledajte OVDJE!

Do kraja susreta obje reprezentacije su imale svoje šanse, ali je je sudbinu zapečatio Embolo u samoj završnici susreta kada je nakon odličnog izbacivanja Zomera i loše reakcije odbrane Mađarske, Embolo lobovao Gulačija i potvrdio pobjedu.

Statistika s utakmice. Sofascore za Dnevni avaz

Švicarska nakon ove pobjede ima 3 boda, isto koliko i prvoplasirana Njemačka, ali uz slabiju gol razliku. Mađarska je bez bodova nakon prvog kola. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.