U ATRIJU BKC-A

U Sarajevu promovirana knjiga o Nikoli Nikiću "Fudbal je moj život"

O Nikiću su govorili Edin Bahtić, Zdenko Jelić i Mirsad Fazlagić

S promocije knjige - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
E. Ć.

6.7.2024

Promocija knjige “Nikola Nikić: Fudbal je moj život”, autora Suada Krajnovića upriličena u okviru Festivala Baščaršijske noći. 

U atriju BKC-a okupili su prijatelji, su igrači popularnog fudbalera. O Nikiću su govorili Edin Bahtić, Zdenko Jelić i Mirsad Fazlagić. Knjiga autora Suada Krajnovića, pisca i sportskog novinara iz Gradačca govori o životu i fudbalskoj karijeri velikog fudbalera s kraja 20. stoljeća Nikoli Nikiću. 

Autor je želio da približi čitaocima ovog osebujnog fudbalera koji je po igračkim kvalitetima i popularnosti pripadao samom vrhu fudbalera nekadašnje države. Taj njegov put od seoskih ekipa, preko Modriče i Gradačca, do prve postave Željezničara, te njegove igre koje su učinile da ga publika posebno zavoli. 

Krajnović predstavlja Nikićev igrački put i u Grčkoj gdje je ostvario istu povezanost sa navijačima, njegovu kasniju trenersku karijeru, njegove intervjue koji su nasmijavali do suza i voditelje i gledaoce. 

 U svojih pet sezona u klubu Nikola Nikić je postao jedan od najvažnijih igrača Željezničara zbog svoje brzine i dobrog osjećaja za gol. Međutim, Nikić je posjedovao veliku ljudsku kvalitetu koja ga je također izdvajala od drugih igrača. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.