MILIONSKI TRANSFER

Salihamidžićev posao iz snova: Doveo je igrača za siću, a Bajern je sada zaradio veliki novac

Popularni Braco se krajem pretprošle sezone razišao s Bajernom, a na Alijanc Areni ga se sada prisjećaju uz komplimente

Salihamidžić: Odličan posao. Platforma X

E. Ć.

12.7.2024

Mančester junajted doveo je sjajnog nizozemskog napadača Džošuu Zirkzea (Joshua Zirkzee, 23) iz Bolonje u transferu teškom 42 miliona eura.

Polovica od toga pripast će Bajernu, a sve je zasluga legende bh. fudbala i bivšeg sportskog direktora Bavaraca Hasana Salihamidžića.

Popularni Braco bio je sportski direktor Bajerna od 2017. godine, a jedan od prvih poslova bio mu je transfer tada 16-godišnjeg Zirkzea iz Fejnorda za 150 hiljada eura.

Pokazat će se to kao izvrstan posao, jer je Bajern u ljeto 2022. prodao Zirkzea u Bolonju za 8,5 miliona eura, uz dodatak od čak 50 posto odštete od prodaje u naredni klub.

To znači da je Bajern za Zirkzea dobio 8,5 miliona od direktnog transfera u Bolonju plus ovih 21, što je pola od odštete koju je isplatio Junajted.

Bajern i Salihamidžić razišli su se krajem pretprošle sezone, ali se Brace" na Alijanc Areni mogu prisjetiti uz komplimente.

Zirkze je u prošloj sezoni odigrao 37 utakmica za Bolonju i dao 12 golova uz sedam asistencija u svim takmičenjima. Bio je jedan od glavnih igrača u senzacionalnom pohodu tima na plasman u Ligu prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.