ŽELIO SE NA ODLUKU

Bivši fudbaler Patris Evra uvjetno osuđen na godinu zatvora: Ovo je razlog

Bivšoj supruzi Sandri morati platiti 4.000 eura za moralnu štetu te 2.000 eura sudskih troškova

Evra: Žalio se na presudu. Instagram

Z. K.

13.7.2024

Bivši francuski fudbaler Patris Evra (Patrice, 43) uvjetno je osuđen na 12 mjeseci zatvora zbog napuštanja porodice između maja 2021. i septembra 2023. godine, objavio je Le Parisien, prenoseći odluku kaznenog suda u Nanterreu. 

Evra se žalio na odluku prema kojoj će bivšoj supruzi Sandri morati platiti 4.000 eura za moralnu štetu te 2.000 eura sudskih troškova.

Nije iznad zakona

- Nadam se da će Patris Evra zahvaljujući ovoj odluci shvatiti da nije iznad zakona i da ne može preko noći napustiti ženu i djecu, tim više što su se upoznali s 15 godina i ona ga je pratila po cijelom svijetu te podržavala njegovu nogometnu karijeru - rekla je advokatica Nathalie Dubois za Le Parisien te dodala da Evra njenoj klijentici Sandri duguje 969.000 eura alimentacije.

Evra se žalio na ovu odluku, a njegov advokat Jerome Boursican smatra da se činjenice ne sagledavaju na pravi način.

- Gospodin Patrice Evra je uložio žalbu znajući da je svojoj supruzi obezbijedio stan, kuću sa bazenom na jugu Francuske i da joj je pozajmio skoro dva miliona eura za svakodnevni život. To ona odbija vratiti - rekao je Boursican.

Njih dvoje su u braku od 2007. godine i imaju dvoje djece. U julu 2020. godine Daily Mail je objavio fotografije gdje Evra ljubi dansku manekenku Margaux Alexandru dok je još bio u braku pa je te godine pokrenut postupak za razvod braka koji još nije okončan. Od tada je Evra sa danskom manekenkom dobio dvoje djece.

Ljubav iz djetinjstva

Sandra koja je Evrina ljubav iz djetinjstva je bila slomljena i šokirana nakon što je Patris prevario, a za to je saznala preko društvenih mreža. Inače, Evra je legenda Crvenih đavola, a za Manchester United je igrao 379 puta u periodu od 2006. do 2014. godine.

Tokom bogate karijere nastupao je za italijanske klubove Marsalu 1912, Monzu i Juventus, zatim Nicu, Monaco i Marseille u Francuskoj te Manchester United i West Ham u Engleskoj.

Osvojio je 19 klupskih trofeja, dok je za francusku reprezentaciju upisao 81 nastup. Igračku karijeru završio je 2019. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.