REAKCIJA SAVEZA

Epilog špijunske afere na Igrama: Suspendovana selektorica Kanade

Skandal je na početku Igara izazvao događaj po kojem su Kanađani s dronom snimali trening novozelandskih fudbalerki

Beverli Pristman. Platforma X

N. H.

26.7.2024

Fudbalski savez Kanade je objavio da je suspendovao 38-godišnju Beverli Pristman (Beverly Priestman) s pozicije selektorice ženske reprezentacije.

Skandal je na početku Igara izazvao događaj po kojem su Kanađani s dronom snimali trening novozelandskih fudbalerki, a uoči međunarodnog susreta u sklopu prvog kola grupe A. 

Kanada je naknadno pobijedila u tom meču nakon preokreta 2:1. 

Ipak, direktor FS Kanade je potvrdio da je Pristman udaljena s te dužnosti, te da će se obaviti dodatna istraaga o cijelom slučaju. 

S druge strane, francuska policija je privela analitičara kanadske reprezentacije kod kojeg su pronađeni letjelica kao i video snimke treninga nogometašica Novog Zelanda.

- Želim se kao prvo izviniti reprezentativkama i stručnom štabu Novog Zelanda, ali i svojim igračicama. Ovo što se dogodilo ne predstavlja vrijednosti za koje se moja ekipa zalaže. Na kraju, ja sam odgovorna za ponašanje unutar naše ekipe - poručila je i izvinila se selektorica Pristman, a vrijedi istaći da je disciplinski postupak zbog svega pokrenula i Međunarodna fudbalska organizacija (FIFA).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.