EVROPSKA TAKMIČENJA

Sarajevo i Borac danas igraju uzvratne susrete protiv Spartaka i PAOK-a

Susret Spartak - Sarajevo počinje u 20.30 sati

Detalj iz prvog meča Sarajeva i Spartaka. Fena

FENA

31.7.2024

Fudbaleri Sarajeva i Borca iz Banje Luke danas nastavljaju svoje evropske nastupe u okviru UEFA Konferencijske lige i Lige prvaka.

Sarajevo u Trnavi gostuje slovačkoj ekipi Spartaka u revanš susretu drugog prekotla Konferencijske lige. Iako je prvi meč na Koševu okončan bez pobjednika (0:0), izabranici Zorana Zekića važe za favorita, s obzirom da su u prvom susretu u potpunosti nadigrali protivnika.

Puno agresivniji

Za očekivati je da će Spartak igrati mnogo bolje pred svojim navijačima i da će „bordo“ tim u ovaj meč ući sa većom dozom opreza nego na Koševu.

- Očekujem puno agresivniji Spartak. Sarajevo mora igrati nogomet na najbolji mogući način. Ponizno, ali s puno energije. Ako bude potrebe možda ćemo nešto i mijenjati u taktici – kazao je Zekić nakon prvog meča.

Susret Spartak - Sarajevo počinje u 20.30 sati.

Nakon odličnog meča koji je aktuelni prvak BiH Borac odigrao prošle sedmice u Solunu protiv grčkog velikana, PAOK-a, u kojem je poražen sa 3:2, banjalučki tim na svom terenu želi napraviti veliko izenađenje i plasirati se u iduću fazu takmičenja.

Rasprodate karte

Borac je još prije tri dana rasprodao sve karte za ovaj meč i igrat će na punom „Gradskom stadionu“ u Banjoj Luci. U svlačionici vlada optimizam pred revanš, a kapiten ekipe Srđan Grahovac vjeruje da Borac može do velikog iznenađenja.

- Moje lično mišljenje je da možemo puno više. Mislim da smo nakon meča u Solunu dobili osjećaj koliko možemo i da ćemo i u drugu utakmicu, uz podršku naših navijača, ići na pobjedu – kazao je Grahovac.

Na „Gradskom stadionu“ neće biti navijača grčkog tima, zbog incidenata koje su uzrokovali prošle sezone u Ligi konferencija, nakon čega im je UEFA zabranila da prisustvuju gostujućim susretima. Shodno kazni UEFA-a, na “Gradskom stadionu” neće biti gostujućeg sektora, a banjalučki klub je zabranio ulaz i domaćim navijačima sa obilježjima PAOK-a, i „bratskih“ klubova, kao što je beogradski Partizan.

Utakmica Borac - PAOK je zakazana za 21 sat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.