TRENER "PLAVIH"

Željezničar će u Mostaru biti bez najnovijih pojačanja, Ćorić najavio utakmicu: Velež nam je nepoznanica

Prije nego što se osvrnuo na utakmicu Ćorić je iskoristio prilike da izrazi saučešće porodici Dženana Uščuplića

Ćorić: Idemo na pobjedu. FK Željezničar

E. Ć.

9.8.2024

Fudbaleri Željezničara u okviru 2. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine sutra gostuje Veležu (21:00), a utakmicu je najavio trener "Plavih" Denis Ćorić.

Prije nego što se osvrnuo na utakmicu Ćorić je iskoristio prilike da izrazi saučešće porodici Dženana Uščuplića, koji je jučer stradao tokom planinarenja na Zelengori u 49. godini.

– Prije nego što se osvrnem na utakmicu, iskoristit ću priliku da u svoje ime, u ime navijača i u ime cijelog kolektiva FK Željezničar izrazim duboko saučešće obitelji Uščuplić - kazao je Ćorić.

Potom je najavio utakmicu koja se sutra igra na "Areni Rođeni".

- Što se tiče utakmice, naravno da su očekivanja kada vodite Želju najveća, to je da idete na pobjedu. Sigurno da neće biti lako. Ekipa Veleža je nama totalna nepoznanica, dosta su mijenjali, ali nadamo se dobroj utakmici, dobroj atmosferi. Mi smo našu utakmicu dobro analizirali, bilo je puno dobrih stvari, bilo je stvari koje moramo popraviti, ali ne može se preko noći.

Momci su raspoloženi, dobro se radi, vraća nam se Odinaka jer je prvo kolo bio odsutan zbog kartona. U konkurenciji nisu Karjašević i Radinović zbog povreda, a za Lauševića i Mirčevskog rješavamo potrebnu dokumentaciju i očekujemo ih protiv Igmana.

Nadam se da ćemo izabrati najboljih 11 i da odigramo dobru utakmicu i da se vratimo s tri boda - rekao je Ćorić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.