POPULARNI MANIJACI

Navijači Željezničara najavili meč s Igmanom: Punimo stadion i tražimo kartu više

Pobjeda u Vrapčićima dala nam je za pravo da se nadamo dobrom ishodu ove sezone, kao i motiv da nastavimo puniti Grbavicu

Ovako je Grbavica izgledala na meču s Dinamo Minskom. Facebook / The Maniacs

E. Ć.

12.8.2024

Najvatreniji navijači Željezničara, popularni Manijaci, poslali su poruku uoči naredne utakmice svog voljenog kluba koji će na Grbavici u okviru 3. kola Wwin lige BiH dočekati Igman iz Konjica.

- Dobro odrađenim gostovanjem u Mostaru položili smo još jedan ispit. Uprkos porazu protiv Širokog, brojka protiv Veleža je bila više nego odlična, te je gostujući kavez bio do kraja popunjen. Pobjeda u Vrapčićima dala nam je za pravo da se nadamo dobrom ishodu ove sezone, kao i motiv da nastavimo puniti Grbavicu.

Željinim navijačima ne treba Evropa da bi punili stadion, što smo nebrojeno puta dokazali, pa čak i onda kada smo se grčevito borili za opstanak u ligi. Sada, nekoliko mjeseci kasnije, imamo priliku da se pobjedom priključimo vrhu tabele. Na ovu utakmicu možemo gledati kao neko 'malo finale' s obzirom da bi pobjeda uveliko utjecala na tok ostatka sezone. Sigurni smo da to nijedan Željin navijač ne želi propustiti i da će se i za ovu utakmicu tražiti karta više.

Vratimo se nakratko godinu dana unazad na evropsku utakmicu protiv Dinamo Minska. Tog dana sa Grbavice smo poslali sliku koja je obišla svijet. Svi smo bili ponosni na ono što smo zajedno uradili i svima su srca bila ispunjena jer pripadaju ovom klubu, ovoj grupi i ovom stadionu. Sada, godinu dana kasnije, idemo reprizirati atmosferu sa evropskih utakmica i idemo ponovo zajedno poslati sliku koja će obići svijet! Utakmica s Igmanom je u subotu u 21:00 - poručili su Manijaci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.