WWIN LIGA BIH

Sarajevo protutnjalo Dobojem i došlo na vrh tabele

Bordo tim je još jednom pokazao da ciljanje na titulu nije samo san ove sezone

Detalj s utakmice Sloga - Sarajevo - Avaz
Detalj s utakmice Sloga - Sarajevo  - Avaz
Slavlje igrača Sarajeva - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
N. H.

12.8.2024

Fudbaleri Sarajeva pobjedom protiv Sloge u Doboju rezultatom 3:1 zatvorili su 2. kolo Wwin lige BiH, te se tako popelo na vrh tabele. 

Utakmica na stadionu Luke u Doboju obilovala je odličnim fudbalom s obje strane, a bordo tim je još jednom pokazao da ciljanje na titulu nije samo san ove sezone.

Nakon nešto sporijeg početka, krenuo je blickrig gostiju. Sjajnu akciju u 16. minuti, nakon ubačaja Đorđevića iz slobodnog i nakon spuštene lopte Čelika, završio je Soldo i doveo Sarajevo u prednost.

Imali su priliku sedam minuta kasnije imao je Bubanja, ali je njegov udarac glavom nakon kornera završio pored gola.

Tada je uslijedio šou Gulijašvilija (Guliashvili). Fenomenalni Gruzijac igra u formi života, a u svega dvije minute postigao je dva gola. Prvo je nakon jedne izgubljene lopte Dobojlija na sredini terena, Gulijašvilija pronašao Kjeremeh (Kyeremeh), a ofanzivac Sarajeva je zaobišao golmana Pavlovića i postigao gol. Dvije minute kasnije, Gruzijac je ponovo bio u fokusu. Ukrao je loptu, dodao je do Beganovića, desni bek mu vratio, a onda je bombom matirao Pavlovića.

Slogi je nadu vratio u 41. minuti Grabež, nakon veoma loše reakcije golmana Rockova, koji je zaplivao nakon ubačaja Tonija Jovića, a defanzivac Dobojlija pogađa praznu mrežu.

U drugom poluvremenu, Sarajevo je bilo bolji rival, ali se rezultat nije mijenjao. Hamza Čataković je imao najbolju priliku u 64. minuti, kada je izašao sam ispred gola, ali u situaciji jedan na jedan je golman Pavlović izašao kao pobjednik. 

Prijetio je bordo tim i preko Đorđevića nakon kontre, ali nije uspio postići gol ni veznjak Sarajeva. Do kraja vrijedi istaći i glupost Kuprešaka, koji je dobio crveni karton nakon nepotrebnog starta.

Sarajevo je sada prvoplasirano sa 6 bodova, isto koliko ima i Posušje, ali uz bolju gol-razliku. 

FT - Gotovo je u Doboju. Sarajevo je slavilo.

90+2' - Glupost Kuprešaka! Dobio je drugi žuti, odnosno crveni karton nakon nepotrebnog starta.

90 - Igrat će se još četiri minute. 

88' - Velika šansa za Slogu! Milosavljević je šutirao s 20-ak metara, ali brani Rockov i ostavlja Sarajevo u sigurnoj prednosti. 

80' - Smanjio se tempo u posljednjim minutama. 

72'- Odličan klizeći Filipa Jovića na prezimenjaku, Toniju. U posljednjoj sekundi mu je izbio loptu u šesnaestercu bordo tima. 

68' - Drugi žuti na susretu. Dobio ga je Kuprešak. 

64' - Nova velika prilika za Čatakovića, ali njegov udarac brani golman Pavlović. Bliže je Sarajevo golu i u drugom dijelu. 

61' - Pronalazi Gulijašvili Čatakovića, ali udarac napadača Sarajeva je bio slab i lako je to uhvatio Pavlović. 

58' - Kvesić je imao šansu da s lijeve strane šutira, ali se nije najbolje snašao i na kraju je centrirao, ali otklanja opasnost odbrana Sarajeva. 

57' - Velika šansa za Sarajevo! Gulijašvili je sjajnom loptom pronašao Đorđevića koji je trčao u kontru, ali njegov udarac brani golman Pavlović. 

54' - Prvi žuti karton na susretu dobio je Đorđević, nakon prekršaja kojim je prekinuo kontru Sloge. 

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Doboju.

HT - Gotovo je prvo poluvrijeme u Doboju. 

45' - Još tri minute igre u prvom dijelu. 

41' - GOLLL!!! Grabež vraća nadu Dobojlijama. Nakon ubačaja iz kornera Tonija Jovića, golman bordo tima Rockov je zaplivao, a Grabež to koristi i pogađa gol. 

33' - GOLLL!!! Kakav pogodak Gulijašvilija! Gruzijac je u nenormalnoj formi. Ukrao je loptu, dodao je do Beganovića, desni bek mu vraća, a onda Gruzijac pravom bombom matira Pavlovića.

31' - GOLLL!!! Gulijašvili poduplao za Sarajevo. Nakon jedne ukradene lopte, Kjeremeh je pronašao Gruzijca, koji je zaobišao golmana i pogodio praznu mrežu. Fenomenalan je Gruzijac. 

30' - Sarajevo je bolji rival u ovih 30 minuta. 

23' - Velika šansa za Sarajevo! Nakon kornera lopta je došla do Bubanje, ali on glavom šutira pored gola

18' - VAR je provjeravao ovu situaciju, ali na kraju se ispostavilo da je čisto. 

16' - GOLLL!!!!! Sjajna akcija bordo tima za pogodak nakon slobodnog udarca. Ubačaj Đorđevića u šesnaesterac, a nakon spuštene lopte Čelika je šutirao Soldo i pogodio.

9' - Pokušao je Jović, ali bez problema je to za Rockova. 

5' - Početno ispitivanje snaga u Doboju, bez pravih prilika. 

1' - Počeo je susret u Doboju. 

Sloga:

Pavlović, Đekić, Veselinović, Popara, Milanović, Kvesić, Grabež, Milićević, Jović, Varga, Vidić.

Sarajevo:

Rockov, Čataković, Kjeremeh, Đorđević, Jović, Gulijašvili, Beganović, Soldo, Bubanja, Anđušić, Čelik

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.