TREĆE KOLO

Borac se intenzivno sprema za odlučujuću uzvratnu utakmicu protiv KI Klaksvika

Igrač Borca, Damir Hrelja, istaknuo je da je ekipa motivisana i odlučna pokazati svoje najbolje izdanje pred domaćom publikom

Klaksvik Borac. KÍ - Klaksvíkar Ítróttarfelag

FENA

13.8.2024

Fudbaleri banjalučkog Borca intenzivno se pripremaju za uzvratnu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Evropske lige protiv ekipe KI Klaksvik s Farskih Otoka. Nakon gostujućeg poraza u prvoj utakmici rezultatom 2:1, Banjalučani će pokušati nadoknaditi gol zaostatka na domaćem terenu.

Igrač Borca, Damir Hrelja, istaknuo je da je ekipa motivisana i odlučna pokazati svoje najbolje izdanje pred domaćom publikom.

- Dobro treniramo i uvjeren sam da ćemo u četvrtak biti pravi. Svjesni smo grešaka koje smo napravili u prvoj utakmici i dat ćemo sve od sebe da ih ne ponovimo. Imamo ogroman motiv napraviti veliki, historisjki uspjeh i razveseliti cijeli grad i naše navijače - kazao je Hrelja.

Uz podršku s tribina, Hrelja vjeruje da ekipa može ostvariti pobjedu koja bi im osigurala nastavak takmičenja u Evropskoj ligi.

- Moramo od prve minute ući koncentrirani, biti borbeni i iskoristiti huk s, nadam se, punih tribina - dodao je.

Šef struke Borca Mladen Žižović također je uvjeren u konačni trijumf, ali naglašava da igra mora biti mnogo bolja nego u prvom susretu.

- Nismo zadovoljni igrom, pogotovo u prvom poluvremenu kada smo mnogo griješili. Moramo igrati mnogo bolje i toga smo svjesni - izjavio je Žižović.

Borac će svoju šansu tražiti u uzvratnoj utakmici pred domaćom publikom u četvrtak, 15. augusta u 21 sati na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.