OVO SE ČEKALO

Mbape debituje za Real u UEFA Superkupu

Dat ću život za ovaj klub, ponosan sam što sam ostvario svoj san i postao igrač najboljeg kluba u historiji fudbala, kazao je

Kilijan Mbape. AP

N. H.

13.8.2024

Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) imat će priliku debitovati za madridski Real u finalu UEFA Superkupa u Varšavi protiv Atalante. 

Prije početka priprema, koje su na startu bile bazirane na sticanje kondicije, bio nekoliko dana na odmoru, dok su njegovi saigrači imali turneju u SAD. 

- Na snimcima, koji kruže društvenim mrežama, Francuz je spreman započeti svoj novi život u najvećem klubu na svijetu, koji će "nastaviti pobjeđivati" - rekao je predsjednik Reala Florentino Perez. 

Za 25-godišnjeg Mbapea, meč protiv Atalante, koja je prošle sezone osvojila Evropsku ligu, predstavlja prvi izazov i priliku da pokaže svoj talenat i stanje duha. 

- Dat ću život za ovaj klub, ponosan sam što sam ostvario svoj san i postao igrač najboljeg kluba u historiji fudbala - rekao je Mbape i dodao da je sada na njemu da se što bolje prilagodi novom timu.

Njegov trener Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti), koji je pod svojom komandom imao najveće zvijezde 21. stoljeća, rekao je da nije zabrinut.

- Kilijan će donijeti svoj kvalitet, kao i svoj spokoj, svoj stav i posvećenost. Morat će se prilagoditi ovom timu, kao i svi ostali. Veoma smo sretni što je Mbape ovdje jer ima odlične kvalitete i siguran sam da se brzo adaptirati - rekao je Anćeloti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.