EVROPSKA LIGA

Borac večeras u borbi za evropsku jesen: Dolaze neugodni Farani

Šef struke Borca Mladen Žižović kazao je na konferenciji za medije da njegova ekipa treba ići u “napad od prve sekunde”

Fudbaleri banjalučkog Borca. FK Borac Banja Luka

FENA

15.8.2024

Fudbaleri banjalučkog Borca večeras igraju uzvratnu utakmicu trećeg kola kvalifikacija Evropske lige protiv ekipe KI Klaksvik sa Farskih Otoka. Nakon gostujućeg poraza u prvoj utakmici rezultatom 2:1, Banjalučani će pokušati nadoknaditi gol zaostatka na domaćem terenu.

Šef struke Borca Mladen Žižović kazao je na konferenciji za medije da njegova ekipa treba ići u “napad od prve sekunde”. Žižović ističe da je ekipa spremna ostaviti srce na terenu kako bi ostvarila historijski uspjeh.

- Trebamo od prve minute izaći maksimalno ofanzivno i nastojat ćemo utakmicu što prije vratiti u egal. Imamo realne šanse doći do grupne faze europskog natjecanja i dat ćemo sve od sebe da to ostvarimo. Znam koliko naši navijači to žele, ali i svi u klubu. Prije nekoliko godina takav je uspjeh bio izmišljena imenica, a sada smo na korak od njega. Pozivam navijače da ponovno budu naši igrači - rekao je Žižović.

U kadrovskim problemima i izostancima Davida Vukovića zbog ozljede, i Sebastiana Herera koji je zaradio crveni karton u Toršhavnu, stručni štab Borca ne želi tražiti alibi. Mladen Žižović ističe da će svi koji dobiju priliku na teren istrčati s ciljem da budu bolji od suparnika.

- Ne smijemo raditi greške koje smo radili na otvaranju prve utakmice, što nas je u konačnici koštalo konačnog rezultata. KI Klaksvik je dobra ekipa, ne radi se o "ribarima" kako se to ovdje prikazuje u javnosti i oni su ekipa koja iza sebe ima dobre rezultate. No, u gostima igraju drugačije, a mi se nadamo da ćemo dostići i prestići rezultat iz prve utakmice - rekao je Žižović.

Pobjeda bi Banjalučanima doije plasman u play-off Evropske lige ali i osigurala minimalno grupnu fazu Konferencijske lige.

Susret 3. pretkola Evropske lige između Borca i Klaksvika igra se na Gradskom stadionu u Banjoj Luci večeras od 21 sat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.