INVESTICIJE

NK Metalac pokrenuo akciju nabavke solarnih reflektora

Potrebno nam je 14 reflektora, a cijena jednog iznosi 178 KM

NK Metalac. Fena

FENA

16.8.2024

Nogometni klub Metalac iz bihaćkog prigradskog naselja Veliki Lug započeo je akciju prikupljanja sredstava za kupovinu solarnih reflektora, kojima planira osvijetliti svoj nogometni teren. Ovaj projekt, vrijedan oko 10.000 KM, omogućit će osvjetljavanje terena i lakše održavanje treninga tokom ljetnog perioda, posebno u vrijeme visokih temperatura.

Predsjednik NK Metalac i trener u klubu Mustafa Čelebić već je pronašao nekoliko donatora i uspio prikupiti dio sredstava.

- Potrebno nam je 14 reflektora, a cijena jednog iznosi 178 KM. Uz to, potrebni su i stubovi, nosači, armatura i beton za učvršćivanje u zemlji, željezne ploče i šarafi za pričvršćivanje, farba, te naravno, neko ko će obaviti te radove, što sve skupa iziskuje određeni iznos novca - izjavio je Čelebić.

Klub je već dobio donaciju od Akademije nogometa Jedinstvo, što je veliki korak naprijed u realizaciji ovog projekta.

- Ovo je jedna pozitivna priča u sportskom životu grada Bihaća koja će uskoro biti realizovana - dodao je Čelebić, izrazivši nadu da će i drugi slijediti primjer dosadašnjih donatora.

Akcija prikupljanja sredstava se nastavlja, a svi koji žele podržati NK Metalac u namjeri da osvjetlji svoj nogomenti teren mogu to učiniti donacijom ili pružanjem stručne pomoći u izvedbi radova. Osvjetljenje terena omogućit će klubu da poboljša uvjete treninga za sve svoje članove, posebno mlade nogometaše koji s velikom posvećenošću treniraju u ovom klubu jer ovo je jedini nogometni klub u Bihaću, među aktivnim klubovima koji u kontinuitetu rade i ostvaraju zapažene rezultate a koji još uvijek nema riješen priključak električne energije na objekat i teren.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.