POJAČANJE U VEZNOM REDU

Arteta u Arsenal dovodi sunarodnjaka i heroja Španije na Euru

On će biti treće pojačanje Arsenala ovog ljeta, uz italijanskog defanzivca Kalafiorija i španskog golmana Davida Raju, kojeg su otkupili od Brentforda

Merino: Pravi transfer karijere. AP

N. H.

24.8.2024

Arsenal je postigao dogovor u načelu s Real Sosijedadom o dovođenju španskog veziste Mikela Merina.

Transfer 28-godišnjeg fudbalera, kojem ugovor sa Sosijedadom ističe za manje od godinu dana, iznosit će 32,6 miliona funti, odnosno 28,4 miliona funti uz 4,2 miliona funti u bonusima, prenio je danas BBC.

Merino je bio dio španske reprezentacije koja je osvojila Evropsko prvenstvo ove godine. Odigrao je svih sedam utakmica turnira i postigao pobjedonosni gol u četvrtfinalu protiv Njemačke.

On će biti treće pojačanje Arsenala ovog ljeta, uz italijanskog defanzivca Rikarda Kalafiorija (Ricardo Calafiori) i španskog golmana Davida Raju (Raya), koga je Arsenal otkupio na od Brentforda.

Merino već ima iskustvo igranja u Premijer ligi, s obzirom da je proveo godinu dana u Njukaslu prije nego što je prešao u Real Sosijedad 2018. godine.

Veznjak, koji je 28 puta nastupao za reprezentaciju Španije, odigrao je 45 utakmica prošle sezone i postigao osam golova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.