LEGENDARNI PORTUGALAC

Ronaldo otkrio gdje planira završiti karijeru, govorio i o trenerskom poslu: Samo Bog zna šta budućnost donosi

Kada budem htio prestati igrati za reprezentaciju to neću reći nikome

Ronaldo: Ne planira napuštati Al Nasr. Platforma X

E. Ć.

27.8.2024

Portugalski fudbaler i jedan od najboljih svih vremena Kristijano Ronaldo (Cristiano, 40) govorio je o svojoj budućnosti.

Ronaldo se još nije oprostio od reprezentacije Portugala, a sudeći prema izjavama, to ne planira uraditi u skorije vrijeme. Kada bude i uradio, kako je rekao, to će biti šok za sve, jer će biti neplanirano i nenajavljeno. 

- Kada budem htio prestati igrati za reprezentaciju to neću reći nikome. Niko neće znati ništa o tome. Trenutno želim da pomognem svom nacionalnom timu u predstojećim utakmicama. Imamo Ligu nacija ispred nas i želim da budem spreman i da igram - rekao je Ronaldo.

Potom je govorio i o završetku karijere. 

- Ne znam da li će to biti uskoro ili za dvije, tri godine, ali vjerovatno ću karijeru završiti ovdje, u Al Nasru. Sretan sam u klubu, osjećam se jako dobro u ovoj zemlji i volim igrati u Saudijskoj Arabiji. Želim nastaviti ovdje - naveo je Portugalac.

Ronaldo je često saigračima davao instrukcije na terenu, pamtimo scene s finala Evropskog prvenstva 2016. godine kada je bio "selektor", a sada je otkrio da li sebe vidi kao trenera u budućnosti.

- Ne vidim se u budućnosti u ulozi trenera. Vidim se kao osobu koja radi neke druge stvari, van fudbala, ali samo Bog zna šta budućnost nosi - poručio je Ronaldo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.