JUNAK KATALONACA

Kako je Barcelona uspjela registrovati Olma: Našla rupu u zakonu, zbog svega je stigla žestoka reakcija iz Real Madrida

Ovakvo takmičenje nema smisla. Kao da smo liga trećeg svijeta, navode iz Madrida

Olmo: Junak Barcelonine pobjede. Platforma X

E. Ć.

28.8.2024

Fudbaleri Barcelone slavili su jučer na gostovanju kod Rajo Valjekana u 2. kolu španske La Lige (2:1), a junak je bio Dani Olmo.

Španski reprezentativac je ovog ljeta stigao u redove Katalonaca iz Lajpciga, ali je preskočio prvo kolo zbog administrativnih problema.

Zbog istih problema je bio upitan i njegov nastup protiv Rajo Valjekana, ali srećom po Barcelonu, čelnici kluba su pronašli rupu u zakonu.

"Siva zona" u pravilima

Podsjetimo, Barcelona ima velikih problema zbog finansijskog fer-pleja, zbog čega nije mogla registrovati nove fudbalere.

Da bi na kraju to mogla učiniti, morala se riješiti nekoliko igrača, ali je plata Olma i dalje bila izvan propisanog budžeta.

Međutim, klub je pronašao rupu u zakonu. Barceloni je na ruku išla povreda danskog defanzivca Andreasa Kristijansena (Christiansen). On će zbog problema s Ahilovom tetivom izbivati s terena između dva i četiri mjeseca.

Zbog te povrede, rukovodstvo španske La Lige dopustilo je Barceloni da registruje Olma umjesto Kristijansena.

To znači, da se Kristijansen nije teže povrijedio, Barcelona bi se morala riješiti još nekog igrača kako bi Olmo mogao igrati za katalonskog giganta. 

Kada se Kristijansen oporavi, "Mundo Deportivo" navodi kako će obojica moći igrati za prvi tim jer se u tom slučaju neće retroaktivno ukinuti registracija Olma.

U Madridu rigaju vatru

Zbog ovog svega ljuti su u Real Madridu koji su žestoko kritikovali čelnike La Lige.

Iz Madrida poručuju da su u više navrata pokradeni, a da njihov najveći konkurent Barcelona ima povlašten status.

- Našem najvećem rivalu oprošten je jasan crveni karton koji je zaslužio Kubarsi na Mestalji, a nama nije suđen penal protiv Majorke. Nisu krivi naši protivnici, već onaj koji to dozvoljava. Barceloni je dozvoljeno da registruje igrače, a kao opravdanje koristi činjenicu da joj se jedan fudbaler povrijedio.

Pokazalo se to ključnim u Valekasu sinoć. Real Madrid mora plivati u ovom moru punom prljavštine. Na utakmici Barcelone i Raja sudije nisu priznali gol domaćinima jer je dosuđen prekršaj na Kundeu.

Komentatori su rekli da ne vide kontakt. Real Madrid se mora boriti protiv ovakvih stvari. Ovakvo takmičenje nema smisla. Kao da smo liga trećeg svijeta - poručili su iz Real Madrida.

Trener Madriđana Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) s druge strane nije želio to komentarisati, nego je dao gospodsku izjavu.

- To je pitanje za špansku La Ligu, mi poštujemo sve igrače i timove u Primeri - naveo je Anćeloti na konferenciji za medije protiv Las Palmasa u 3. kolu španskog prvenstva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.