LIGA PRVAKA

Liga prvaka se vraća u Beograd: Crvena zvezda preokrenula Norvežane za veliki uspjeh

"Crveno-bijeli" su bili dominantni od samog starta susreta, te su sasvim zasluženo napravili preokret

Slavlje igrača Crvene zvezde - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
N. H.

28.8.2024

Fudbaleri Crvene zvezde pobijedili su norveški Bode/Glimt u rezultatom 2:0 u revanš susretu plej-ofa za Ligu prvaka, te su s ukupnih 3:2 ostvarili plasman u najelitnije klupsko takmičenje. 

"Crveno-bijeli" su bili dominantni od samog starta susreta, te su sasvim zasluženo napravili preokret pred krcatim stadionom "Rajko Mitić" i ponovo ostvarili plasman u ovo takmičenje. 

Povela je Zvezda u 25. minuti, nakon što je Milson srušen u šesnaestercu, a Bruno Duarte preuzeo odgovornost i pogodio s bijele tačke, poništivši prednost Norvežana za erupciju slavlja. 

Nastavili su napadati "crveno-bijeli", a za potpuni preokret i veliku pobjedu čekali su do 59. minute. 

Kapiten beogradskog kluba Uroš Spajić je šutirao glavom poslije ubačaja iz kornera i pogodio je za novo oduševljenje na stadionu "Rajko Mitić".

Imali su još nekoliko prilika Beograđani da dođu do još većeg vodstva, ali nisu uspjeli pogoditi, mada im na kraju nije bilo ni potrebno. 

Osim njih, večeras su još plasman u Ligu prvaka osigurali francuski Lil, koji je poražen od praške Slavije 2:1, ali su prošli s ukupnih (3:2), te Slovan Bratislava koji je pobijedio danski Mitiland s 3:2 (ukupno 4:3).

Podsjećamo, ranije je zagrebački Dinamo osigurao plasman u Ligu prvaka. 

Oni će svoje protivnike saznati sutra u 18 sati na žrijebu u Monte Karlu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.