TRENER DINAMA

Jakirović o žrijebu Lige prvaka: Koliko bodova treba za prolazak, mislim da pola nas ovdje ne zna šta se zapravo dešava

Ne mogu reći da sam nekog lakšeg želio jer su to sve vrhunske ekipe

Jakirović: Sa svima ćemo se potući. Goran Stanzl / Pixsell

E. Ć.

29.8.2024

Fudbaleri zagrebačkog Dinama u novom će formatu Lige prvaka ove jeseni igrati protiv Bajerna iz Minhena, Borusije iz Dortmunda, Arsenala, Milana, Seltika, Salzburga, Monaka i Slovana iz Bratislave.

To je bila volja žrijeba uoči historijske sezone najjačeg evropskog klupskog takmičenja u novom formatu. Ishod žrijeba prokomentarisao je bh. stručnjak na klupi Dinama Sergej Jakirović.

- Zadovoljan sam žrijebom jer je ovo Liga prvaka. Kad Kristijano Ronaldo kaže da se naježi kad čuje himnu, to znači da je to vrh takmičenje. Ne mogu reći da sam nekog lakšeg želio jer su to sve vrhunske ekipe.

Sa svima ćemo se potući, da vidim gdje smo na tom nivou, a ima i ekipa s kojima smatram da možemo igrati i da će biti 50-50. Pa da vidimo koliko bodova možemo uzeti.

Koliko treba bodova za prolazak? Ne znam. Mislim da pola nas ovdje ne zna što se zapravo događa. Vidjet ćemo kako će to natjecanje ići, pa ćemo znati koliko bi bodova trebalo, ali samo polako. Idemo iz utakmice u utakmicu, uživati.

Rekao sam dečkima prije revanša protiv Karabaga da se sjete što smo sve prošli da bismo došli na 90 minuta od Lige prvaka. Napatili smo se i sad moramo uživati- rekao je Jakirović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.