SAN FRANCISKO

Maloljetnik pokušao opljačkati NFL igrača, pa mu pucao u grudi

Šef policije Vilijam Skot je na konferenciji za novinare rekao da je osumnjičeni pucao više puta

Riki Persal. AP Photo / Godofredo A. Vásquez, File

S. S.

1.9.2024

Član ekipe u američkom fudbalu "San Franciska 49ersa" Riki Persal upucan je u grudi. Kako se navodi, sve se desilo tokom pokušaja pljačke u San Francisku, a Persal je upucan u grudi. Iz kluba su potvrdili da je u ozbiljnom, ali i stabilnom stanju.

Policijska uprava San Franciska je navela da je 17-godišnji dječak pokušao opljačkati Persala, a tokom sukoba obojica su povrijeđeni. Šef policije Vilijam Skot je na konferenciji za novinare rekao da je osumnjičeni pucao više puta, pogađajući i Persala i sebe.

- Osumnjičeni je pucao više puta, pogađajući i gospodina Persala i sebe. Vjerujemo da je ovo bio pokušaj pljačke i prilično smo sigurni u to. Čini se da je osumnjičeni djelovao sam, a samo jedno oružje je korišteno u pucnjavi i ono je pronađeno.

Optužbe protiv njega bit će podignute pred sudom za maloljetnike, kako je saopštila okružna tužiteljica Bruk Dženkins. Ona je dodala da će odluka o optužbama biti donesena do utorka ili srijede. Policija još uvek istražuje motive napada, ali za sada nema naznaka da je Persal bio meta zbog svoje profesionalne karijere. 

Također, Persal je bio dovoljno stabilan da razgovara s policijom, ali istraga se nastavlja i policija će provjeriti detalje. Gradonačelnica San Franciska, London Brid, opisala je pokušaj pljačke kao "užasan i rijetko viđen incident u Union Squareu" i izrazila nadu da će Persal brzo ozdraviti.

Persal je "ruki" koji je draftovan kao 31. pik na NFL Draftu 2024. godine. Prije toga je igrao na Univerzitetu Arizona State i Univerzitetu Florida.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.