POVRATAK U HNL

Amer Gojak i zvanično u Rijeci: Imat će priliku za novi početak, otkrio i šta je presudilo u dolasku na Rujevicu

Gojak je povratnik u HNL gdje je ranije nosio dres Dinamo Zagreba. Za "Modre" je sakupio 207 nastupa i dao 20 golova uz 21 asistenciju

Gojak: Dvogodišnji ugovor. HNK Rijeka

E. Ć.

5.9.2024

Bivši fudbalski bh. reprezentativac Amer Gojak je od danas i zvanično igrač Rijeke.

Kako je objavio klub s Rujevice, Gojak je s Rijekom potpisao dvogodišnji ugovor nakon što je prethodno raskinuo svoju saradnju s Ferencvarošom.

- Jako sam sretan što sam došao u veliki klub kao što je Rijeka. Dugo sam vremena bio u kontaktu s ljudima iz kluba, osjetio sam pozitivnu energiju, da me žele ovdje - rekao je Gojak.

Inače, Amer Gojak je povratnik u HNL gdje je ranije nosio dres Dinamo Zagreba. Za "Modre" je sakupio 207 nastupa i dao 20 golova uz 21 asistenciju.

Gojak će se u Rijeci pokušati ponovo nametnuti za poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine za koju je odigrao 35 utakmica i dao četiri gola.

- Liga je uzbudljiva, puno je kvalitetnih igrača došlo u HNL. Imamo dobru momčad sposobnu da se borimo za prvo mjesto i kup. Radit ćemo dan po dan pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. 

Nadam se da ću i ovdje osvajati trofeje. Oni će doći kao plod dobrog rada, a ja se nadam da ću svojim iskustvom i igrama dati doprinos da na kraju sezone svi zajedno slavimo - poručio je Gojak koji je u Rijeci zadužio dres sa brojem 14.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.