SMIJENJEN NIKOLA KALINIĆ

Doveo Gatuza, nije uspio i Džeku, a sada mu je Hajduk otkazao saradnju

Kalinić je u maju završio igračku karijeru i zatim preuzeo funkciju sportskog direktora Hajduka

Kalinić: Četiri mjeseca proveo na funkciji. Ivana Ivanović / Pixsell

E. Ć.

prije 7 dana

Nikola Kalinić više nije sportski direktor Hajduka, nakon što je proveo samo četiri mjeseca na toj funkciji, potvrdio je klub s Poljuda.

Kalinić je u maju završio igračku karijeru i zatim preuzeo funkciju sportskog direktora Hajduka. Klub je vijest o završetku saradnje objavio na službenoj stranici.

- Nikola Kalinić od danas više nije sportski direktor Hajduka nakon što je klub odlučio raskinuti saradnju s njim. Funkciju prvog čovjeka struke preuzeo je krajem maja ove godine naslijedivši Mindaugasa Nikoličiusa. 

S Nikolom smo se razišli nakon završetka prijelaznog roka imajući u vidu ono što je najbolje rješenje za klub u ovom trenutku. Zahvaljujem mu što je prihvatio ovu ulogu u teškom trenutku te jako poštujem njegovu emociju koju iskazuje prema Hajduku.

Odluku smo saopćili treneru Đenaru Gatuzu (Gennaro Gattuso), kojem je kao i svima u klubu u sljedećih nekoliko dana glavni cilj maksimalno se fokusirati na predstojeći derbi, kako bi ekipa imala što kvalitetniju fizičku i mentalnu pripremu. 

Budući da se radi o izuzetno važnoj poziciji, tijekom sljedeće sedmice predstavit ćemo novog sportskog direktora i sportsku strategiju kluba za koju smatramo kako je dugoročno jedina ispravna za Hajduk - kazao je predsjednik Uprave Ivan Bilić.

Podsjetimo, Nikola Kalinić je doveo Gatuza za trenera Hajduka, a velika želja bio je i Edin Džeko koji na kraju nije stigao na Poljud.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.