OTKRIO ENGLESKI FUDBALER

Anćeloti se našalio sa svojom zvijezdom: "Je**mu, pogrešnog Belingema sam doveo"

Englez je u junu prošle godine potpisao ugovor s Realom i brže-bolje se već isplatio, ali to nije zaustavilo trenera da se našali s njim

Anćeloti i Belingem. AP

N. H.

prije 4 dana

Engleska zvijezda i fudbaler madridskog Reala Džud Belingem (Jude Bellingham) je na svom YouTube kanalu objavio prvu epizodu serijala "Out of the Floodlights". 

U njemu je otkrio ispunjenje sna potpisom za "Kraljevski klub", kao i šta se događalo u prvoj sezoni u glavnom gradu Španije. 

Podsjećamo, Englez je u junu prošle godine potpisao ugovor s Realom, nakon što je prešao iz Borusije Dortmund u transferu vrijednom preko 100 miliona eura. I već u prvoj sezoni se više-manje isplatio svom timu. Zablistao je s 23 gola i 13 asistencija u 42 odigrane utakmice, a Real je osvojio Ligu prvaka i prvenstvo Španije. 

Istovremeno, njegov tri godine mlađi brat Džobi (Jobe) privlači pažnju u Sandrlendu, a u prvoj epizodi serijala otkrio je i šaljivu anegdotu vezanu uz trenera ekipe Karla Anćelotija (Carlo Ancelotti) i njegovog mlađeg brata.

- Sjećam se kad je Džobi postigao dva gola. Anćeloti je rekao: "Je**mu, potpisali smo krivog Belingema. Dovest ću ovog u klub." Pitao sam ga na kojoj bi on poziciji igrao. Rekao mi je: "Na tvojoj." Počeo se smijuljiti - otkrio je Belingem. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.