LUDNICA KREĆE DANAS

Historijski dan za fudbal: (Ne)moguća misija za Dinamo, "Zmaj" želi srušiti "Kralja"

Takmiči se 36 ekipa u jedinstvenoj grupi, a u narednu rundu će 24 najbolja tima

Demirović na jučerašnjem treningu Štutgarta. Štutgart

E. Ć.

prije 2 dana

Nova sezona Lige prvaka kreće danas, a ovo je historijski dan za evropski fudbal, jer će najjače klupsko takmičenje imati premijeru u novom terminu.

Takmiči se 36 ekipa u jedinstvenoj grupi, a u narednu rundu će 24 najbolja tima. Od njih osam direktno će u osminu finala. Ludilo kreće od 18:45 kada su nam na rasporedu dva susreta.

U Torinu se sastaju Juventus i PSV Ajndhoven, dok će Jang Bojs na svom terenu dočekati Aston Vilu. Engleskom timu će to biti prvi put da zaigra Ligu prvaka.

Sigurno da je glavna uzdanica Vile njen trener Unai Emeri (Emery). Španac je evropski specijalista, četiri puta je osvajao Evropa ligu, a želi se dokazati i u Ligi prvaka.

Jakirović: Šta može Dinamo. Goran Stanzl / Pixsell


U terminu od 21 sat na rasporedu su četiri utakmice. Čast Balkana večeras će braniti Dinamo Zagreb, a tim bh. stručnjaka Sergeja Jakirovića ide na megdan moćnom Bajern Minhenu. 

Sporting će u Lisabonu dočekati Lil, a povratnik u najjače evropsko klupsko takmičenje Štutgart će gostovati aktuelnom prvaku Real Madridu.

Štutgart će predvoditi sjajni reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermedin Demirović koji je s dva gola za vikend protiv Borusije Menhengladbah (3:1) na najbolji način najavio okršaj s Realom.

Uostalom i španski mediji su upozorili "Kraljeve" na bh. napadača koji je dobro krenuo u Štutgartu u koji je ovog ljeta stigao iz Augsburga.

I pravi šlag na tortu je okršaj bivših evropskih prvaka Milana i Liverpula. Kombinovano imaju 13 titula Lige prvaka, Milan sedam, dok Liverpul jednu manje, a večerašnji okršaj dočekuju u različitom raspoloženju.

"Rosoneri" su u italijanskom prvenstvu razbili Veneciju s 4:0, dok su "Redsi" šokantno izgubili na svom Enfildu od Notingem Foresta (0:1).

Raspored i satnica utakmica:

Juventus - PSV 18:45

Jang Bojs - Aston Vila 18:45

Bajern Minhen - Dinamo Zagreb 21:00

Sporting - Lil 21:00

Real Madrid - Štutgart 21:00

Milan - Liverpul 21:00.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.