"JA SAM GLAVNI"

Ibrahimović odgovorio legendarnom Hrvatu: Kad mačke nema, miševi kolo vode

Fokusiran sam na posao. Bio sam odsutan iz ličnih razloga

Ibrahimović: Reakcija na kritike. Screenshot

E. Ć.

jučer

Legendarni fudbaler, a sada savjetnik u Milanu Zlatan Ibrahimović žestoko je odgovorio Zvonimiru Bobanu za kritiku uoči utakmice "Rosonera" i Liverpula u 1. kolu Lige prvaka (1:3).

Kako su izračunali italijanski mediji, Ibrahimović je odsustvovao 17 dana iz kluba zbog ličnih razloga, a u tom periodu stigle su brojne kritike o njegovoj ulozi u Milanu.

Jedan od onih koji su komentarisali Ibrahimovićevu ulogu na San Siru je i čuveni Boban koji je rekao kako je "Zlatan genije, ali da ne razumije šta tačno radi".

Zlatan je u razgovoru za Sky Sport pred početak meča između Milana i Liverpula rekao da "kad mačke nema, miševi kolo vode".

- Uloga je jednostavna. Ja sam glavni, ja sam šef, ostali rade za mene. Čak ni Boban nije shvatio moju ulogu. Fokusiran sam na posao. Bio sam odsutan iz ličnih razloga - poručio je Ibrahimović.

Inače, Milan je izgubio od Liverpula nakon preokreta. U vodstvo ga je doveo Kristijan Pulišić (Christian) u 3. minuti, a preokret "Redsa" režirali su Ibrahima Konate, Virdžil Van Dajk (Virgil Van Dijk) i Dominik Soboslaj (Szoboszlai) u 23., 41., odnosno 67. minuti.

Ibra je utakmicu pratio s tribina u društvu predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.