MIJENJA STANOJEVIĆA

Bivši selektor Zmajeva se vraća na klupu Partizana

Miloševića je na klupi 2020. godine zamijenio upravo Stanojević

Savo Milošević. Avaz

S. S.

jučer

Savo Milošević trebao bi postati novi-stari trener Partizana, objavile su Večernje novosti, a potvrđeno je i Telegrafu.

Poslije odlaska Aleksandra Stanojevića, nekada sjajni napadač, potom i trener crno-bijelih vraća se u Humsku poslije pet godina da pokuša da oživi posrnulog velikana i potpisat će ugovor na dvije godine.

Interesantno, te 2020. godine Miloševića je na klupi zamijenio upravo Stanojević, a sada se dogodilo obrnuto i to na inicijativu Ivice Ilieva koji je i tada bio sportski direktor.

Razmišljali su crno-bijeli poslije odluke Stanojevića o privremenim rješenjima dok se ne nađe konačno, ali kako je talas promjena jutro poslije derbija zahvatio Humsku izbacujući iz šina šefa struke, pa i direktora Omladinske škole, a u bliskoj perspektivi i aktuelnog predsjednika, odlučeno je da Milošević ipak bude neko ko bi bio dio plana na duže staze.

Tim prije što je 2019. u proljeće preuzeo ekipu u sličnom stanju od Zorana Mirkovića, koji se kako je znao i umio borio sa manjkom kvaliteta, a onda je istoga ljeta napravio rez od deset imena koji je u trenutku zaličio kao hazarderski potez, a onda se pretvorio u Partizan koji su svi zavoljeli.

Milošević je imao tada sluha za Sejdubu Sumu, kojeg je vratio u tim i promovisao u jednog od lidera, angažovani su Umar Sadik, Bibras Natko, zatim i Takuma Asano, promovisani klinci Stahinja Pavlović i Filip Stevanović, uz Stojkovića, Tošića, Miletića, Uroševića i Zdjelara, koji su već bili dio ekipe, a crno-bijli su tada igrali za oko i dušu navijača.

Kasnije je Milošević radio u Olimpiji iz Ljubljane i kao selektor reprezentacije BiH. Nakon što nije ostvario cilj prolaska na prvenstvo i nakon što je zaustavljen protiv Ukrajine napustio je klupu BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.